Īn prealabil postat de m_d_ki
Draga Basileus,
de unde sa aiba Adventistii bani sa dea asa la toata lumea? Nu, noi dam bani la biserica, si dam mult, nu luam de la biserica. Nu mi-a dat nimeni bani ca sa vin la credinta, ci mi-a deschis Biblia si am citit Cuvintul lui Dumnezeu. Nu este asta de ajuns? Dam banii din dragostea fata de Adevarulpe care-l gasim in Biblie. Nu mi-a trebuit sa citesc de doua ori ca sa-mi dau seama de minciunile in care am crezut atitia ani.
Noi dam bani ca sa construim biserici, scoli sa ne crestem copiii ne-lumeste, facem spitale si centre de sanatate cu remedii naturale sa-i invatam pe oameni sa traiasca sanatos, pt ca trupul nostru este "templul lui Dumnezeu" conform Bibliei. Daca Domnul a spus ca porcul nu e curat, nu e. Si stiita afirma. Acum nu numai porcul, dar toate produsele animale sunt nesanatoase, au trichinoza, si tot felul de boli pt ca sunt crescute cu hormoni si animalele bolnave sunt date la celelalte tocate si amestecate in mincare, adica vacile, puii..sunt canibale acum. Nici laptele si ouale nu sunt sanatoase, toate cara virusi noi si boli nenumarate. Si pestii din oceane sunt plini de mercur si alte otravuri.
Frate Danyel, cel putin catolicii sunt cinstiti. Ei afirma ca prin autoritatea lor apostolica, ca si ortodocsii, au avut dreptul sa schimbe ziua de odihna din Simbata in Dumnica. E scris chiar in "crezul" lor. Sunt documentat bine, sa stii. E o schimbare facuta de om, care si-a luat autoritatea sa o faca singur.
Sabatul a fost tinut in foarte multe parti din lume simbata, in continuare de pe vremea apostolilor nu numai in Europa, la Waldenzi in Italia, dar pina si in Africa, si in India, unde au ajuns apostolii. Si au fost multi martiri, cu miile, care nu vroiau sa se supuna armatelor papii, si au fost decimati. Exista nenumarate documente peste tot in lume, si muzee nu facute de adventisti, unde se poate vedea aceasta istorie.
Da, fringerea piinii se facea in orice zi, ca se adunau si se inchinau. Dar asa un eveniment major ca schimbarea uneia din cele 10 porunci nu este mentionata deloc in NT. Nu crezi ca daca se facea de catre apostoli dupa moartea Domnului, ar fi mentionat-o macar unul? Dsr uite ce scrie Luca 23:56 "In ziua Sabatului s-au odihnit dupa Lege". Insusi Domnul Isus S-a odihnit dupa Legea divina in Sabat, si a inviat dupa. Si ne spune ca "[color=red]daca Il iubim, sa pazim poruncile Lui." Ioan 14:15[/color]
Faptele apostolilor 13:42 "Cānd au ieşit afară, [color=red]Neamurile[/color] i-au rugat să le vorbească şi īn Sabatul viitor despre aceleaşi lucruri." Eu vad ca predicau in Sabat, nu duminica.
Daca gasesti unde se mentioneaza in Biblie ca ziua sfinta de Sabat a fost schimbata sau recomandata de apostoli sau Domnul Isus ca find Dumnica, iti dau $1,000. Ce zici?
Faptele apostolilor 17:2 "Pavel, după obiceiul său, a intrat īn sinagogă. Trei zile de Sabat a vorbit cu ei din Scripturi." Eu vad aici ca Apostolul predica in Sabat, nu Duminica.
Chiar Domnul le-a spus in Matei 24:20 "Rugaţi-vă ca fuga voastră să nu fie iarna, nici īntr-o zi de Sabat." Oare de ce? El stia ca fuga lor se va intimpla dupa moartea Lui, deci nu ar mai fi avut importanta Sabatul daca ar fi trebuit sa fie schimbat. Dar se pare ca El stia ca nu va fi schimbat decit mult mai tirziu. Caderea Ierusalimului este un fapt istoric si fuga lor s-a intimplat in jurul anului 70, deci multi ani dupa moartea Domnului.
Marcu 2:27,28 "Apoi le-a zis: "Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat; aşa că Fiul omului este Domn chiar şi al Sabatului." Normal, ca doar El insusi L-a sfintit la Crearea lumii!
Faptele apostolilor 13:14 "Din Perga şi-au urmat drumul īnainte, şi au ajuns la Antiohia din Pisidia. Īn ziua Sabatului, au intrat īn sinagogă şi au şezut jos."
Faptele apostolilor 13:44 "Īn Sabatul viitor, aproape toată cetatea s-a adunat ca să audă Cuvāntul lui Dumnezeu."
Evrei 4:9 "Rămāne dar o odihnă ca cea de Sabat pentru poporul lui Dumnezeu." Daca citim tot contextul, vedem ca se refera la crestini ca poporul lui Dumnezeu, nu la evrei.
Draga Danyel - smerenia mea este sa-L ascult pe Domnul. Si El spune sa mergem sa le dam tuturor cunostinta, si sa nu ne temem, ca ne va pune El cuvintele potrivite in gura. De asta imi sacrific timpul meu, pentru ca cunosterea ADEVARULUI care vine de la DOMNUL va salva si alte suflete. [color=red]"Cercetati scripurile, ca ele va vor aduce viata vesnica".[/color]
|