Buna ziua de asemeni iti urez si tie draga Daniel,
Menirea fiecaruia in primul rand este in a asculta si a pazi poruncile Domnului ,cea mai de capatai fiind sa iti iubesti aproapele ca pe tine insusi sau chiar mai mult de atat,asta e important sa faci binele si din asta vei afla multumire sufleteasca.Unora dintre noi,multora as zice eu,datorita zbuciumului vietii cotidiene de zi cu zi,au impresia ca nu isi gasesc locul sau ca nu fac indeajuns.Multumirea suflteasca vine atunci cand reusesti sa te afli in comuniune cu Dumnezeu,prin rugaciune si ascultare.Mare bucurie avem atunci cand ne bucuram de cele daruite noua de Dumnezeu,ma refer aici de a merge la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie,de a contempla natura etc.Pentru a ne bucura sufletul putem sa pictam,sa scriem o poezie,sa mergem in calatorii,sa citim,sa ascultam muzica si exemplele pot continua asta ne vom bucura si vom simtit in sufletele noastre ca intr-adevar viata este frumoasa,este o binecuvantare.De ne aflam in oarecare suferinta trupeasca sau sufleteasca,avand ganduri bune si curate vom depasi greutatile si vom cunoaste ajutorul Lui Dumnezeu.In toate fapturile si lucrurile se afla voia Domnului,insa sub aspectul liberului arbitru putem face ce dorim,de aici rezulta ca putem lua decizii,insa din felul in care le luam si le punem in practica poate rezulta menirea noastra a fiecaruia,ne putem face utili si iubiti decatre Dumnezeu si cei din jur prin insa natura faptelor noastre.Multumirea vine din faptele bune.
Dorinta de a sluji Lui Dumnezeu ca preot,vine din chemarea ce o are cel ce doreste asta pentru cele sfinte.Insa aceasta simtire trebuie sa izvorasca in inimile noastre din dragoste de Dumnezeu.Nu din simplul motiv ,ca atunci cand urmam acest pas avem menire si suntem folositori.Fara indoiala a fi preot este o cale drepta,insa se cer multe calitati pentru a putea duce la bun sfarsit aceasta misiune duhovniceasca.
Astfel,ca si tine am urmat cursurile unui liceu cu specialitatea medicina veterinara,nu am ajuns sa profesez in acest domeniu decat in mod particular si in prezent,asta datorita dragostei pentru natura si animale.Am efectuat stagiul militar unde am avut rezultate foarte bune si cu aceasta ocazie mi sa propus sa raman in cadrul armatei,insa m-am multumit cu respectul aratat de camarazi si de superiori.Am lucrat in diverse domenii:confectii, constructii si comert.In prezent urmez cursurile Facultatii Stiinta si Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii "Gheorghe Asachi" din Iasi,anul 3.Sunt casatorit in Judetul Vaslui,am o sotie iubitoare si un baietel foarte scumpel.Asadar am urmat cursurile firesti ale vietii,insa trebuie sa iti uremezi inima sa iti asculti constiinta.Constiinta se naste din ratiune cu care am fost inzestrati de Dumnezeu spre a face deosebire intre bine si rau.In tot cea ce facem si realizam in decursul vietii noastre,pe masura faptelor noastre,putem insemna ceva si colo sus la Dumnezeu si pentru cei din jur.Doamne ajuta!
|