View Single Post
Vechi 22.12.2006, 11:27:33
CM CM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2006
Implicit

Referitor la filmul amintit de Ory, eu il am si cine il vrea pot sa i-l dau pe CD.
Eu sunt in Bucuresti si pot fi contactata pentru acest lucru direct la mesaje private.
Tot asa l-am primit si eu de la cineva cunoscut pe forum (nu pe acesta).
Filmul se refera la fizica cuantica, sunt intervievati cativa profesori de fizica, medicina, etc.
Despre gandirea pozitiva/negativa, forta gandului sunt foarte multe carti care explica fenomenele mult mai bine ca mine.
Din ce-mi aduc eu aminte, iata o alta povestioara, reala dealtfel.
In Anglia, exista multe institutii care se ocupa de tratarea problemelor omului contemporan altfel decat suntem noi obisnuiti. Oricum, in Romania, este foarte greu sa dezmortesti mentalitatile si ai nevoie de multi bani pentru a face ceva institutionalizat.
M-am gandit mult la asta si inca ma gandesc.
Dar iata povestioara: un pastor anglican din cate imi amintesc, a infiintat un institut care se ocupa de dezvoltarea gandirii pozitive a omului in nevoie.
Oricine are probleme, fie in afaceri, sanatate, viata de familie, se duce acolo la "tratament" pentru a fi invatat sa gandeasca pozitiv si sa-si aduca in viata tot ce doreste.
Astfel, cazul clasic, o femeie dupa 20 de ani de casatorie este parasita de sotul ei pentru o femeie mult mai tanara.
Ce poate face ea?
Se duce la acest institut unde este invatata sa abordeze in mod corect problema din viata ei, sa constientizeze ce doreste cu adevarat, daca isi iubeste sotul cu adevarat si daca il vrea inapoi cu toate cele intamplate.
In primul rand, ea este invatata ca nu trebuie sa-i reproseze nimic sotului, absolut nimic, sa-l lase in pace sa faca ce vrea. Fie vorba intre noi, foarte greu. De fapt ea invata rabdarea si lipsa de pretentii.
Sotul lipsea practic zile intregi de acasa, urma sa-i ceara divortul si apoi sa se mute cu tanara concubina.
Femeia mai este invatata sa-i ceara acestuia un termen de gratie pana la intentarea divortului de 3 luni.
Evident, sotul este surprins total de atitudinea fara urma de repros a sotiei si, la solicitarea acesteia de a amana divortul accepta.

Dupa acest moment, femeia este invatata sa gandeasca pozitiv, sa-si imagineze pozitiv si sa-si aduca in viata ei ce doreste, adica pe sot inapoi acasa.
In fiecare zi, femeia trebuia sa stea linistita pe fotoliu si sa-si imagineze, chiar daca sotul nu era prezent ca el este acolo de fapt si face lucrurile pe care cei doi le faceau in mod obisnuit.
Si ea face acest exercitiu in mod constant, fara urma de gand negativ, fara lamentari, fara repros, fara sentimente negative, increzatoare in forta dorintei si iubirii ei.
Incet incet, sotul incepe sa lipseasca cat mai putin de acasa si, dupa scurgerea celor trei luni, el revine, fara ca macar sa se mai gandeasca la tinara concubina.
Cazul este real, s-a obtinut rezultatul dorit. Totul numai prin educarea mintii celui in cauza, in sensul de a emite ganduri pozitive.
Daca studiem mai bine fenomenul vom vedea ca aceasta metoda nu are nimic de a face cu magia, nu are cum sa fie decat conform invataturii crestine, si este foarte utila pentru fiecare dintre noi.
De ce trebuie sa apelam la institutii specializate, pentru ca acolo invatam sa abordam corect situatiile vietii noastre, fara indoctrinari, fara speculatii de grup.

In imaginistica, sunt si anumite reguli care trebuie respectate cu strictete pentru ca altfel s-ar putea sa nu obtinem ce ne dorim cu adevarat.

Dar despre asta intr-un alt mesaj, daca este cineva interesat.

Voi nu aveti exemple similare?
Reply With Quote