Am uitat, mai vroiam sa spun ceva, referitor la puterea gandirii colective care poate preintampina catastrofele naturale, sa luam ca exemplu de interes general pentru romani, cutremurele.
Indiferent cat de aberant poate parea, omul isi aduce in viata tot ceea ce gandeste. Cum se zice de ce ti-e teama nu scapi.
Deci, tot romanul gandeste: va veni un cutremur catastrofal in urmatorii ani.
La TV, in presa se scrie despre iminenta unui cutremur.
cei care fac asa ceva sunt persoane cu un grad maxim de iresponsabilitate, pentru ca de fapt se invata la nivel national sa gandesti negativ, adica cutremur.
Poate sa ma contrazica oricine dar, nimeni nu a incercat sa gandeasca pozitiv in aceasta situatie.
Toti ne lasam coplesiti de predeterminare, de fapt predeterminam singuri ceva care s-ar putea produce sau nu. Si depinde de noi, oamenii.
Aste este de fapt si consecinta invataturii lui Iisus care spune: puteti muta si muntii din loc. Cum adica, fizic? NU.
La nivel mental, cu forta gandului. Omul poate face la nivel de gand TOT ceea ce doreste.
Dar dorind negativ, reuseste negativ.
Asa se explica si de ce unii care exclud scenariile negative din viata lor au parte de tot ce-si doresc in timp de altii, victime de profesie, au parte, tot de ce-si doresc.
Sa revenim la cutremur.
Si eu gandesc, auleu, vine un cutremur mare. Cand o veni, unde voi fi, cum sa fiu pregatita cat mai bine (psihologic).
De fapt actionam pe baza fricii. Gandirea negativa este declansata de mecanismele fricii.
Ori sa ne fie frica suntem foarte bine educati.
Stiu ca acum cativa ani, in Washington, au participat voluntari vreo doua - trei mii de oameni care s-au rugat simultan pentru scaderea infractionalitatii.
Rezultatul a fost impresionant si consemnat de politie.
Cat despre cutremur, cu cat vom alimenta cu gandurile noastre acets eveniment, cu atat el va veni mai repede si mai tulburator prin consecintele sale.
|