View Single Post
Vechi 19.02.2009, 18:35:00
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

postat de Mikhael
Cum oare tocmai poporul iubit de Dumnezeu, poporul din care au facut parte marii profeti, care au vestit neincetat venirea Mantuitorului, nu L-a recunoscut pe Mesia?

N-aveau cum sa-l recunoasca El nu semana nicicum cu ceea ce asteptau ei .
25.Deci ziceau unii dintre ierusalimiteni: Nu este, oare, Acesta pe care-L căutau să-L ucidă?
26.Și iată că vorbește pe față și ei nu-I zic nimic. [COLOR=red]Nu[/COLOR] [COLOR=red]cumva căpeteniile au [COLOR=red]cunoscut[/COLOR] cu adevărat că Acesta e Hristos?[/COLOR]
27.[COLOR=red]Dar pe Acesta Îl știm de unde este. Însă Hristosul, când va veni, nimeni nu știe de unde este[/COLOR].
28.Deci a strigat Iisus în templu, învățând și zicând: Și pe Mine Mă știți și știți de unde sunt; și Eu n-am venit de la Mine, dar adevărat este Cel ce M-a trimis pe Mine și pe Care voi nu-L știți.

Chiar Donmul Iisus ne spune de ce nu L-au recunoscut ..
24.Deci L-au împresurat iudeii și Îi ziceau:[COLOR=red] Până când ne scoți sufletul? Dacă Tu ești Hristosul, [COLOR=red]spune[/COLOR]-o nouă pe față.[/COLOR]
25.Iisus le-a răspuns: [COLOR=darkorchid]V-am spus și nu credeți.[/COLOR] Lucrările pe care le fac în numele Tatălui Meu, acestea mărturisesc despre Mine.
26.[COLOR=darkorchid]Dar voi nu credeți, [COLOR=darkorchid]pentru[/COLOR] că nu sunteți dintre oile Mele.[/COLOR]
27.Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine.
28.Și Eu le dau viață veșnică și nu vor pieri în veac, și din mâna Mea nimeni nu le va răpi.
29.Tatăl Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decât toți, și nimeni nu poate să le răpească din mâna Tatălui Meu.
30.Iar Eu și Tatăl Meu una suntem.
31.[COLOR=red]Iarăși au luat pietre [COLOR=red]iudeii[/COLOR] ca să arunce asupra Lui.[/COLOR]

40."Au orbit ochii lor și a împietrit inima lor, ca să nu vadă cu ochii și să nu înțeleagă cu inima și ca nu cumva să se întoarcă și Eu să-i vindec" 41.Acestea a zis Isaia, când a văzut slava Lui și a grăit despre El.
42.[COLOR=red]Totuși și dintre căpetenii mulți au crezut în El, dar nu mărturiseau din pricina fariseilor, ca să nu fie izgoniți din sinagogă;[/COLOR]

Poate cei ce n-au crezut atunci in EL nu trebuiau sa se mantuiasca..Daca ati stii ce geloasa am fost pe ,,ei ,, ca L-au vazut,L-au ascultat ,L-au atins pe Domnul ..mult timp am regretat ca nu am trait si eu pe vremea Domnului .sa fiu in preajma LUI ...De ceva timp,insa, mi-a dat Tatal mintea necesara sa ma bucur ca-L cunosc si IL iubesc fara sa-L fi vazut .Doamne ajuta-ne pe toti !

46.[COLOR=darkorchid]Eu, Lumină am venit în lume, ca tot cel ce crede în Mine să nu rămână in întuneric. [/COLOR][COLOR=darkorchid]
47.[/COLOR][COLOR=darkorchid]Și dacă aude cineva cuvintele Mele și nu le păzește, nu Eu îl judec; căci n-am venit ca să judec lumea ci ca să mântuiesc lumea. [/COLOR][COLOR=darkorchid]
48.[/COLOR][COLOR=darkorchid]Cine Mă nesocotește pe Mine și nu primește cuvintele Mele are judecător ca să-l judece: cuvântul pe care l-am spus acela îl va judeca în ziua cea de apoi.[/COLOR]

Last edited by sia; 17.12.2010 at 00:12:41.
Reply With Quote