View Single Post
Vechi 19.02.2009, 21:21:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Psalmul 7 ( Un psalm al lui David )

Dumnezeul meu, la Tine mi-e nădejdea de temei : / Izbăvește-mă pe mine de prigonitorii mei. / Pentru ca să nu mă rupă ca un leu ingrozitor, / Nesărindu-mi, să mă scape, nimenea intr-ajutor. / Dumnezeule Preasfinte, de făcut-am fapte rele, / Dacă e vreo nedreptate astăzi in mâinile mele ; / De-am plătit cu rău pe-acela ce-mi dorea al păcii har, / Dac-am jefuit pe cel ce pizmuitu-m-a-n zadar, / Prigonească-mă vrăjmașul, - sufletul sa-mi prinda-n mână ; / Calce viața-mi in picioare, svârlă-mi slava in țărână ! / Scoală, Doamne, cu mânia-Ți, dacă Tu dreptate-mi vrei ; / Stăvilește năvălirea neprietenilor mei ! / Scoală-Te și-ntinde-mi dreapta-Ți, Milostivul nostru Tată ! / Dă-mi de grabă ajutoru-Ți ! Poruncește judecată ! / Adunare de popoare imprejurul Tău să vină / Și deasupsa să Te -nalțe sus in slava Ta senină ! / Domnul judeca-va lumea : Doamne sfinte, mă rog Ție : / Judecă-mă, după dreptu-mi si-a mea nevinovăție ! / Pune capăt răutății păcătoșilor , odată, / Și-ntărește pe cel care crede-n marea Ta răsplată ! / Eu in Tine, cred fierbinte, și la Tine-mi plec genunchii, / Dumnezeule Preasfinte, Cel care ne-cerci rărunchii ! / Ajutorul meu e Domnul, Ce ce-n casa Lui m-așteaptă / Și aduce mântuire celor cu inimă dreaptă / Domnul e judecătorul răbdător, e drept și tare / Și pe rătăciți ii cheamă in tot ceasul la-ndreptare ! / Dacă ei nu s-or intoarce - sabia și-ascute Tatăl, / Și-ncordăndu-l cu putere, să lovească, arcu-Și- gată-l ! / Il indreaptă -apoi spre gloata păcătoasa de sub soare / Și trimite-n ei, din slavă, mii săgeți ucigătoare ! / Iată că nelegiuitul poartă-n gura lui minciuna / Răutate are-n suflet și nedrept e-ntodeauna ! / El o groapă adâncește, pe când ura-n pieptu-i zace, / Dar pe urmă, cade insuși el in groapa care-o face ! / Dar a lui nelegiuire, - ca o sâncă de pe munte, - / S-o rostogoli să cadă pe netrebnica lui frunte ! / Eu voi lăuda pe Domnul și dreptatea Lui, in psalt. . . / Și voi proslăvi de-a pururi numele Celui Preainalt !