Subiect: mierea
View Single Post
Vechi 20.02.2009, 09:27:26
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Iarta'ma, eu mi-am spus doar parerea. Asa cum mi se pare ca sunt lucrurile.

Nu stiu ca vegetarismul sa fi fost vreodata predicat in crestinism. Daca vegetarismul s-ar predica, ar fi stupid ca din tot anul sa fie doar 4 posturi si cateva zile de miercuri si vineri, cerute prin Porunca Bisericii. El este insa o stare la care se va ajunge in Imparatia Cerurilor, in care nimic din cele lumesti nu vom mai manca. Iar animalele vor trai in pace. Din neputinta noastra, nimeni nu ne cere deodata sa renuntam la tot ce este "de dulce".

Sunt de acord ca viata omului trebuie sa fie post, insa Dumnezeu a lasat asta la hotararea lui, doar el putandu-se injuga la aceasta nevointa. De aceea nu s-a dat o porunca generala, spre implinirea de catre toti.

Te oboseste mancarea de dulce pentru ca organismul s-a obisnuit cu un anumit tip de produse si cu o anumita consistenta. In schimb, toti cercetatorii in sine ai substantelor alimentelor observa (obiectiv si vizibil) ca cele "de dulce" au un mult mai mare potential de energie decat cele de post. Acesta este si motivul punerii lor pe lista produselor "de dulce". Fructele de mare sunt animale, vietati cu ochi si organe, insa lipsa consistentei corpului lor le fac egale cu legumele.

Sa ne ferim de riscul de a practica asceza ca scop in sine !

Iarta'ma.. toate sunt pareri. Fiecare sa ia ce crede ca este bun.
Reply With Quote