View Single Post
Vechi 20.02.2009, 20:38:41
eu-cristina83 eu-cristina83 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2008
Locație: Undeva in minunata Romanie
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Mariamargereta,
Au aparut pana acum doua carti despre parintele Gabriel. In prima se pune accent pe minunile savarsite si pe sfaturile date, iar a doua e mai picanta, prezentand insa si aspecte mai putin utile din punct de vedere duhovnicesc.

In randurile prezentate mai sus razbate si nitica fiere. Nu e utila. Despre fiecare duhovnic s-ar putea scrie si aspecte care sa-i sminteasca pe cei din jur.

E adevarat ca parintele Gabriel s-a trezit inconjurat de eretici si a avut parte de multe ispite. Dar daca din aceasta lupta a iesit intarit duhovniceste, ceea ce i-a dat Dumnezeu nu-i poate lua nimeni. Iar daca crezi ca esti in masura sa-i judeci mai ales ispitele, ai intrat intr-un cerc in care n-am de gand sa-ti tin companie. Pur si simplu nu ma intereseaza acest aspect al vietii parintelui Gabriel. Putina decenta nu strica, macar post-mortem. Asa cum Maria Egipteanca e sarbatorita ca sfanta, nu ca desfranata, tot asa miile de credinciosi care au beneficiat de ajutorul parintelui sunt interesati de aspecte strict duhovnicesti, nu de aspecte picante eventual tendentios prezentate.
Hai sa incercam sa fim cu capul pe umeri mai Antoniap. Tu ai ajuns sa faci trimitere la Maria Egipteanca atunci cand vb. despre acest parinte......exagerezi, chiar nu iti dai seama? Si am vazut ca mai esti si superstitioasa deoarece afirmi ca iti merge bine cand relatezi despre el. Incearca sa faci o comparatie intre viata Mariei Egipteanca si cea a parintelui Gabriel dupa ce in prealabil ai citit cu luare aminta viata Sfintei. Cum s-a cait ea dupa ce L-a cunoscut pe Hristos si UNDE A LOCUIT.