Am spus în gand: ,,Parinte, ajutati-ma!…”
In septembrie 2004 m-am simtit foarte rău. In ciuda tuturor incercarilor de a reabilita starea mea, aceasta se agrava de la o ora la alta. Devenisem cianotică, cu respiratie aproape agonică si imi dadeam seama ca nu mai este nimic de facut. Era noaptea, ma durea tot, nu mai aveam putere sa ma misc pentru ca aceasta stare debutase de aproape 24 de ore.
Atunci am spus in gand: ,,Parinte Gabriel, ajutati-mă pentru ca nu mai pot!”. Imediat am inspirat adanc si, după cateva minute, am adormit, mi-a fost bine, iar apoi am mancat. Dupa mai mult timp, mi-am dat seama ca Parintele a stiut ca aveam nevoie de ajutor.
Atunci am inteles de ce Parintele ne repeta atat de des urmatoarele:
Cel ce-L simte pe Preasfântul Dumnezeu este viu, iar cel ce nu-L simte este mort. Il poți simți prin răstignirea celor cinci simțuri, prin post și prin rugaciune, astfel incat sufletul sa fie stapan acestui ,,fariseu”, care este trupul. Acordă doar 25% trupului și 75% sufletului!
Haina smereniei, a milosteniei te duce in patria Preasfantului Rai.
Coborârea Duhului Sfant ne schimba mintea, gandul, curatindu-ne de pacatele noastre. Cand se coboara Duhul Sfant peste noi, ne simtim ca în gradina Raiului. Atunci stim ce este adevarata fericire. Simtim ca am găasit o comoara pe care nu mai dorim sa o pierdem nici daca ni s-ar da toate bogatiile lumii. Iată ce au gasit sfintii, iata ce bucurii pregateste Dumnezeu inca de aici, de pe pamant celor ce fac voia Preasfintiei Sale.
Este timpul sa ne aduca Preasfantul și Preamilostivul Dumnezeu legatura vesnica intre Preasfanta Imparatie si omul pierdut de pe pamant, sa ne dea haina logodirii inapoi cu Preasfantul Duh, dar acestea se fac doar cu post și rugaciune, cu fapte bune și cu milostenie. Sa primim vesnica legatura ca fiul ratacit ce a primit inel în mana si sa nu mai pacatuim in fața Preasfantului Cer!
Rabdand pe pamant, iti pune Dumnezeu câte o cununită. Cel ce rabda pana la sfarsit se va mantui.