Pentru implicațiile subtile, psihologice, Anca-Miha a fost mai rapidă decât mine și mi-a luat-o înainte. Nu-mi rămâne decât să o completez.
În momentul când te-a avertizat "[COLOR=Blue]să nu te îndrăgostești de el[/COLOR]" ți-a inoculat un gând drăcesc, pe care înainte nu-l aveai: " Îndrăgostirea la prima vedere ( "le coup de foudre") este posibilă chiar și cu un preot. Acest lucru este deci perfect posibil și chiar probabil. Părintele mă avertizează: "[COLOR=Blue]Să nu te îndrăgostești și tu...[/COLOR]" Deci, altele au experimentat deja acest sentiment ilegal . Este deci un pericol real, care trebuie să-mi stârnească o grijă nouă, un interes aparte, ca să mă opun lui din toate puterile. Va trebui să-l ajut pe părinte ca nu cumva să cadă în păcat cu mine, dacă eu voi cădea în păcat cu el. Trebuie să fiu mai apropiată de el, ca să-l ajut să nu cadă în păcat. Este un om bun, ingenuu, cu față de copil. Trebuie ajutat, nu trebuie părăsit în această zonă de risc. Eu chiar îl voi ajuta, nu ca celelalte, care i-au făcut rău. Vom reuși împreună."
Acesta a fost începutul. Apoi, te-a preocupat să te uiți la el. În mod normal, nu trebuie să căutăm la fața omului. Dar interesul tău a fost deja stârnit. Și atunci, din acea clipă, te-ai uitat la el ca la un bărbat, nu ca la un preot:
[COLOR=Blue]"M-am uitat lung, caci ca barbat, mi s-a parut mai degraba un tap sfrijit."
[COLOR=Black] Și din nou "ăla cu coarne" ți-a susurat un gând de liniștire: [/COLOR]"Aș, stai liniștită, nu-i nici un pericol. Nu vezi? parcă ar fi un țap sfrijit. Seamănă cu mine".
[COLOR=Black] Fii atentă, că nu e chiar așa. Țapii ăștia, și cei văzuți, și cei nevăzuți, e periculoși. Odată te ia prin surprindere, și atunci când nu te aștepți, te înțeapă cu cornul pe la spate.
[/COLOR][/COLOR]
|