[COLOR=Red]Notă: Textul care urmează este reprodus de pe site-ul
[COLOR=Blue]noul-ierusalim.info[/COLOR], cu acordul administratorilor .
[/COLOR]
[COLOR=purple]17. Misterele Pucioasei (XIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. II:[/COLOR] Apologia minciunii [COLOR=blue]) - Partea I[/COLOR]
Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
Motto 1:[COLOR=blue]“ Nu vă temeți de lume, biruiți lumea,[/COLOR]
[COLOR=red] chiar de va trebui să mințiți[/COLOR][COLOR=blue] pentru Dumnezeu[/COLOR]
[COLOR=blue] și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…” [/COLOR]
[COLOR=blue]([/COLOR]din “Cuvântul lui Dumnezeu”,
2 iunie 1991)
Motto 2:[COLOR=blue] “Ai să zici: “Amăgitorule, [/COLOR][COLOR=red]de ce m-ai amăgit?[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR]
(din “Cuvântul lui Dumnezeu”,
9 septembrie 1973)
Deși este cunoscut din
[COLOR=#993300]Scriptură[/COLOR] că minciuna le este interzisă creștinilor, din
[COLOR=blue]Cartea Mare[/COLOR] ("Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa") se pot desprinde învățături contradictorii pe această temă. Uneori, mesajele sunt într-o perfectă concordanță cu
[COLOR=#993300]Biblia[/COLOR]; alteori ele îndeamnă pur și simplu la minciună, găsindu-se pentru aceasta derogări meșteșugite, scuze și motivații alambicate.
[COLOR=blue]1. [/COLOR]Dumnezeu Tatăl nu minte niciodată
[COLOR=blue]“Dar L-a dat pildă de suferință, că dacă Îl apăra, rămâneau proorocii mincinoși și Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu minte niciodată[/COLOR][COLOR=blue]”
(1 mai 1960)[/COLOR]
O învățătură aflată în perfectă concordanță cu
[COLOR=#993300]Biblia[/COLOR].
[COLOR=blue]2. [/COLOR]Dar“Fiul Îl minte pe Tatăl”
[COLOR=blue]“O, când Mă duc la Tatăl Meu în cer, Mă întreabă ce fac copiii pe pămînt. Eu spun “[/COLOR][COLOR=fuchsia]Bine[/COLOR][COLOR=blue]”, dar plâng și sunt tare supărat de câte faceți voi…că găsesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]necredință, dezbinare și răceală, și altele ce nu se cad[/COLOR][COLOR=blue] să fie la creștini”
(26 iunie 1957). [/COLOR]Așadar, “Bine” la Fiul însemnă:necredință, dezbinare și răceală, și altele “[COLOR=blue]ce nu se cad[/COLOR]” (sic!) să fie la creștini.
[COLOR=blue]3. [/COLOR]Cine nu împlinește poruncile din “Cuvântul lui Dumnezeu” este un mincinos
[COLOR=blue]“Cine zice că iubește pe Domnul și nu împlinește poruncile Mele, acela [/COLOR][COLOR=fuchsia]este un mincinos[/COLOR][COLOR=blue].”
(24 iunie/7 iulie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]4. [/COLOR]Fiii lui Dumnezeu nu spun minciuni
[COLOR=blue]“Fiii lui Dumnezeu [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu spun minciuni[/COLOR][COLOR=blue], nu se urăsc, ci ei totdeauna se iubesc, nu se disprețuiesc”
(20 iulie/2 august 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]5. [/COLOR]Dar fiii Noului Sion de la Pucioasa mint fără scrupule, arborând o credință prefăcută
[COLOR=blue]“Sioane, copiii tăi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mint[/COLOR][COLOR=blue]. Nu da voie la copiii tăi să mintă, să spună că nu este Dumnezeu… …Nu credeți, [/COLOR][COLOR=fuchsia]mincinoșilor. Mințiți, mințiți[/COLOR][COLOR=blue], copii ai Sionului. Sioane, Sioane, nu fi vopsit, ci curăță bine înăuntrul casei tale
(2 mai 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Sioane, copiii tăi [/COLOR][COLOR=fuchsia]mint[/COLOR][COLOR=blue] și dacă s-a zămislit copilul tău [/COLOR][COLOR=fuchsia]mincinos[/COLOR][COLOR=blue], ce vei răspunde?
(2 noiembrie 1965)[/COLOR]
[COLOR=blue]6.[/COLOR] Dumnezeu îndeamnă la adevăr
[COLOR=blue]“Copiii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mințiți[/COLOR][COLOR=blue], că pe Mine mă [/COLOR][COLOR=fuchsia]mințiți[/COLOR][COLOR=blue].”[/COLOR]
[COLOR=blue](21 aprilie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]7. [/COLOR]“Cuvântul de la Pucioasa” însă, e plin de exagerări și minciuni
[COLOR=blue]“ Unde o fi Ioan de la Vladimirești, care mărturisea [/COLOR][COLOR=fuchsia]mii și mii într-o clipă[/COLOR][COLOR=blue]?”
(31 decembrie 1973/13 ianuarie 1974)[/COLOR]
Când prețuiești o persoană în mod exagerat, justificându-ți părtinirea prin argumente fantasmagorice, metoda este de-a dreptul mincinoasă, deoarece îi induce în eroare pe cei de bună credință. Nu se poate pune problema unei figuri de stil, căci aici se tratează în termeni gravi, alarmanți, o problemă foarte importantă. Toți preoții ar trebui să se simtă serios complexați pentru faptul că “Dumnezeu” le cere de acum și lor un lucru absolut imposibil, pe motivul inventat că Ioan de la Vladimirești a fost capabil să-l împlinească în modul cel mai facil și firesc posibil.
În plus, toate “proorociile” de la Pucioasa, declamate dar neîmplinite (vezi
Capitolul XXVII din
Misterele Pucioasei), sunt tot atâtea minciuni.
[COLOR=blue]8. [/COLOR]Dar Domnul nu minte niciodată
[COLOR=blue]“ Copiilor, florilor și bătrâni, tineri și tinere, nu vă mai înșelați, nu mai alergați să vă îngropați și așteptați ce este scris în lege, căci Domnul [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu a mințit[/COLOR][COLOR=blue] la început, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu minte[/COLOR][COLOR=blue] nici astăzi…”
(7martie 1974)[/COLOR]
Din ultimele două paragrafe (
[COLOR=blue]7. [/COLOR]și
[COLOR=blue]8.[/COLOR]) rezultă că,
dacă Domnul nu minte niciodată, dar [COLOR=blue]Cuvântul de la Pucioasa[/COLOR] e plin de exagerări și minciuni, atunci acest [COLOR=blue]Cuvânt[/COLOR] nu este al Domnului.
[COLOR=blue]9. [/COLOR]Dumnezeu nu l-a pus pe omul Său să mintă
[COLOR=blue]“… Auzi ce spune, că a pus Dumnezeu poporul Său [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ia televizor[/COLOR][COLOR=blue] și a pus [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se însoare [/COLOR][COLOR=blue]și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să se mărite[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]casă să-și facă[/COLOR][COLOR=blue] și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să pună pe omul Său să mintă[/COLOR][COLOR=blue].”
(18/31martie 1974)[/COLOR]
Înseamnă că mărturisirile creștinilor, puse într-un capitol special, ca să dea credibilitate cărții, sunt toate niște minciuni. Căci ele vorbesc atât despre “căsătorii poruncite și binecuvântate de Domnul”, cât și despre “case zidite prin porunca Domnului”… Iată câteva exemple:
- Căsătoria Verginicăi cu Nicolae Stoica s-a făcut prin poruncă de la “
[COLOR=blue]Domnul[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“ …într-o coborâre dumnezeiască care s-a făcut prin ea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]i-a dat Domnul poruncă cu binecuvântare să se căsătorească cu fratele meu Stoica D. Nicolae[/COLOR][COLOR=blue], să facă căsătoria civilă și religioasă, ca[/COLOR][COLOR=blue]astfel… ”[/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui
Stoica Gheorghe)
[COLOR=blue]- [/COLOR]După căsătoria Verginicăi , creștinii i-au zidit o casă la Maluri, din porunca “
[COLOR=blue]Domnului[/COLOR]”:
[COLOR=blue]“ …în anul 1972 au fost alunecări de teren, multe case s-au dărâmat, și s-a dărâmat și casa ei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrată din porunca Domnului[/COLOR][COLOR=blue].” [/COLOR](Citat din “mărturisirea” lui
Bănescu Emilian)
- După dărâmarea casei din Maluri, “Domnul” a poruncit zidirea altei case pentru Verginica, la Pucioasa:
[COLOR=blue]“De ce stați înmărmuriți? că și templul lui Solomon, unii l-au zidit, și alții l-au dărâmat. Mergeți și căutați alt loc, să mutăm lucrarea Mea”[/COLOR][COLOR=blue] Am mers la Pucioasa, …Mai puțin ne-ar fi costat să cumpărăm cărămidă nouă, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]Domnul poruncise ca nu numai jumătățile, ci și sferturile de cărămidă să fie zidite în pereții noii case[/COLOR][COLOR=blue].” [/COLOR](Citat din “mărturisirea” lui
Bănescu Emilian)
- Și alți creștini au primit binecuvântare de la “Domnul” ca să se căsătorească:
[COLOR=blue]“ În anul 1956, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu mi-a dat acel frumos dar de care am pomenit, adică mi-a dat o copilă cu care m-am căsătorit[/COLOR][COLOR=blue]. Am făcut o nuntă foarte frumoasă, creștinească, ca pe vremea primilor creștini. ”[/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui
Ivan I. Petre)
[COLOR=blue]“ Când am împlinit vârsta de 17 ani (în anul 1962) am fost chemat din casa părintească și [/COLOR][COLOR=fuchsia]am fost căsătorit cu binecuvântare de la Dumnezeu[/COLOR][COLOR=blue], cu Lăzărescu Viorica (din Valea Lungă – Dâmbovița);[/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui
Neacșu I. Petre)
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]M-am căsătorit prin cuvântul Domnului [/COLOR][COLOR=blue]cu Bănescu Romel…” [/COLOR](Citat din “mărturisirea” semnată
Bănescu Maria)
[COLOR=blue]“ Mie [/COLOR][COLOR=fuchsia]mi-a dăruit Dumnezeu o fată de creștin să mă căsătoresc cu ea[/COLOR][COLOR=blue]. Am făcut o nuntă creștinească. ” [/COLOR] (Citat din “mărturisirea” lui
Nicolae Lăzărescu)
[COLOR=Red]
[/COLOR]