View Single Post
Vechi 22.02.2009, 13:53:11
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Misterele Pucioasei : Apologia minciunii

[COLOR=purple]17. Misterele Pucioasei (XIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. II:[/COLOR] Apologia minciunii [COLOR=blue]) - Partea a II-a.

[/COLOR]
Cât privește televizorul, aici se afirmă că acuzația “[COLOR=blue]că a pus Dumnezeu poporul Său [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ia televizor[/COLOR]” este o minciună. Ea vine însă doar la câteva zile după ce tot Verginica afirmase contrariul! Iată dovada:

[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]V-am spus să luați aparate[/COLOR][COLOR=blue] ( radiouri, televizoare, n.r.), dar nu ca să vă stricați. ” (4 martie 1977)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…Ți-am cumpărat mașină ca să mergi la Mine, ca să vezi bine ce este în lume, să te miri de ce ți-am dat mașină și nu să Mă dușmănești[/COLOR][COLOR=red],[/COLOR][COLOR=blue] nu să Mă hulești. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Ți-am dat televizor[/COLOR][COLOR=blue] să te miri, nu să Mă hulești sau să Mă dușmănești. Ți-am dat mașină să vii cu ea la Mine, nu să te duci cu ea în iad[/COLOR][COLOR=red]…[/COLOR][COLOR=blue]” (12 martie 1974)[/COLOR]
Așadar, cine minte? Oamenii, săracii, or fi repetat și ei ce au auzit de la Verginica pe 4 martie, că: “[COLOR=fuchsia]Domnul le-a spus să-și ia aparate[/COLOR]” sau pe 12 martie, că: “[COLOR=fuchsia]Domnul le-a dat televizor[/COLOR]”, iar acum sunt făcuți mincinoși, cum că ei mint, atunci când spun: “[COLOR=blue]că a pus Dumnezeu poporul Său [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ia televizor[/COLOR]”.

[COLOR=blue]10. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi îndeamnă pe creștini să nu mintă
[COLOR=blue]“…Israele, ține minte că azi minciuna e lumină, și să știi, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să nu te folosești de minciună[/COLOR][COLOR=blue], că împotriva ei este Dumnezeu.” (21 mai / 3 iunie 1974)[/COLOR]

[COLOR=blue]11. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi îndeamnă pe creștini să mintă, “pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea adevărată”
[COLOR=blue]“ Nu vă temeți de lume, biruiți lumea, [/COLOR][COLOR=fuchsia]chiar de va trebui să mințiți[/COLOR][COLOR=blue] pentru Dumnezeu și pentru calea Lui cea dreaptă și adevărată…” (2 iunie 1991)[/COLOR]
Pare paradoxal ca Dumnezeu, care este Adevărul, să-i îndemne pe creștini la minciună, pentru a-I apăra interesele Lui pe pământ, în fața lumii. Noi știm că dimpotrivă, sfinții și-au dat chiar viața pentru mărturisirea adevărului, și nu s-au lepădat de Hristos prin minciună și fraudă în fața lumii.
Nu mai puțin de neînțeles este ca apologia minciunii să se facă tocmai pentru (cităm) “[COLOR=blue]calea Lui cea dreaptă și adevărată[/COLOR]”. Cât de adevărată mai este, dacă se bazează pe minciună?
Noi știm că diavolul este tatăl minciunii. Numai el poate incita la minciună, amăgindu-i pe oameni că în acest fel aduc servicii lui Dumnezeu:
[COLOR=#993300]“Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și [/COLOR][COLOR=fuchsia]tatăl minciunii[/COLOR][COLOR=#993300].” (Ioan 8,44)[/COLOR]
În prezent, creștinii de la Pucioasa mărturisesc deschis că “[COLOR=blue]a minți pentru folosul lui Dumnezeu este permis, și chiar indicat[/COLOR]”. Ceea ce și fac ei destul de des, convinși că astfel aduc niscaiva servicii lui Dumnezeu. Ei se bazează nu numai pe acest verset din “Cuvântul lui Dumnezeu”, ci și pe răstălmăcirea Bibliei. Într-adevăr, ei se folosesc de cunoscuta “Fericire a IX-a” pentru a și justifica acele minciuni zise de ei “[COLOR=blue]pentru Dumnezeu[/COLOR]”. În acest scop, ei se folosesc de o versiune modificată a acestei Fericiri , și anume:
[COLOR=purple]“Fericiți veți fi, când vă vor ocărî pe voi și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru Mine[/COLOR][COLOR=purple].”[/COLOR]
Această versiune, nu îndeajuns de “fericită” ca traducere, a fost concepută probabil ca să ofere o formă versificată și ritmată, potrivită pentru cântările de la strană. Versiunea originală sună mult mai bine, ferind cititorul de interpretări abuzive:
[COLOR=#993300]“Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]din pricina Mea[/COLOR][COLOR=#993300].” (Mat. 5,11)[/COLOR]
Pucioșii au preluat formularea “[COLOR=purple]mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru Mine[/COLOR]”ca pe un îndemn expres pe care Iisus l-a făcut pe munte pentru mulțimile adunate acolo și, prin ele, tuturor urmașilor lor și nouă. Ei extrag din corpul frazei ceea ce le convine, apoi propovăduiesc ucenicilor lor aberanta învățătură:
[COLOR=blue]“Fericiți veți fi, mințind [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru Mine[/COLOR][COLOR=blue].”[/COLOR]
Acesta este și stadiul actual al “înaltelor învățături” de la Pucioasa.

[COLOR=blue]12. [/COLOR]“Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” îi îndeamnă pe creștini să mintă, ca să se acopere unul pe altul în fața prigoanelor
[COLOR=blue]“ Dacă vine cineva și te întreabă: cine te-a învățat să postești? Tu cine îi spui că te-a învățat? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să spui așa: m-a învățat vremea, m-a învățat mama [/COLOR][COLOR=blue]când mă ducea de mână. Nu vă vindeți ca să spuneți: [/COLOR][COLOR=fuchsia]m-a învățat unul sau altul[/COLOR][COLOR=blue]…” (13 august 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Dacă te întreabă cineva cine te-a învățat să fii credincios, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-i spui așa: “Sunt credincios de la mine”[/COLOR][COLOR=blue]. Nu spune: ” Sunt credincios de la Ioan” sau “Sunt credincios de la Nicolae” sau “Sunt credincios de la Daniel” sau “ Sunt credincios de la Verginica” . Dați-vă silința bine, nu vă vindeți împărăția cerească din voi, căci cine pe fratele său vinde, îl vinde ca Iuda” (10/23 august 1974)[/COLOR]
Se întrevede limpede fobia de a nu se face vânzarea “trâmbiței” la vrăjmași. Pentru a disimula această obsesie, Verginica se așează “ultima pe listă” într-o enumerare care îi cuprinde și pe alți creștini mai proeminenți: “păstorul” Daniel, “fratele” (“soțul”) Nicolae Stoica, etc. Creștinii sunt atenționați să nu facă păcatul lui Iuda, vânzând-o pe Verginica.
[COLOR=blue]“ Ai să fii pus cu sila să mănânci carne în zi de post; ai să fii întrebat de ce nu mănânci de dulce. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Să spui așa: mama și tata m-au învățat[/COLOR][COLOR=blue] și așa învăț și eu pe copiii mei și așa scrie și în Carte și în calendar. Și dacă te duci în biserică, aproapele de acolo te dușmănește. De ce? Că nu faci ca el!” (8 septembrie 1974)[/COLOR]
Cu alte cuvinte, să nu mărturiești că postești în mod conștient și voluntar, ca să nu fii pedepsit; ci să spui că e un obicei preluat în mod mecanic de la părinți sau din cărți, fără vreo semnificație aparte pentru sufletul tău.
[COLOR=blue]“…Nu vreau să dau la nimeni din mărul acesta, pentru că nu e copt… [/COLOR][COLOR=fuchsia]să spunem tuturor că nu e nimic, că degeaba caută, că nu e nimic[/COLOR][COLOR=blue]…” (26 august/8 septembrie 1990)[/COLOR]
Celor curioși, sau nepregătiți, sau nu îndeajuns de bine verificați, trebuie să li se spună că [COLOR=fuchsia]nu este nimic[/COLOR], nu este nici o “lucrare” cerească, pentru a se evita orice surpriză din partea unor eventuali “vânzători”. Nu așa au procedat apostolii Bisericii primare, care L-au mărturisit cu curaj pe Hristos, chiar dacă și-au pierdut viața pentru aceasta.