Eu cred că mulți suntem pe o cale de mijloc căci atâta timp cât stăm în fața monitorului ,pe un scaun comod,după o masă îmbelșugată,caloriferul este cald,și noi suntem înconjurați de tot confortul
nu ne putem ridica la nivelul celor care sunt în permanentă comuniune cu Hristos prin asceză continuă,departe de lume și de toate binefacerile ei.
Dar suntem la mijloc totuși și nu, în extrema celor care stau departe de credință.Aceasta nu înseamnă că nu suntem asemenea fariseului care deși credincios nu este plăcut lui Dumnezeu.
Poate nu gândesc corect dar cred că Dumnezeu ne iubește pe toți și este bucuros dacă ducem o viață fără patimi și facem cele de folos.
Nu putem fi toți la mănăstire și nici toți nebuni pentru Hristos!Viața de zi cu zi ne oferă totuși posibilitatea de a face mucenicie în lume crescându-ne copii și educându-i,având un copil cu nevoi speciale,un bătrân neputincios,un soț sau soție bolnav sau purtând noi înșine o boală grea ,făcând toate acestea cu dragoste și fără a cârti vom fi cu siguranță plăcuți înainte Tatălui Ceresc.
|