Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Eu cred că mulți suntem pe o cale de mijloc căci atâta timp cât stăm în fața monitorului ,pe un scaun comod,după o masă îmbelșugată,caloriferul este cald,și noi suntem înconjurați de tot confortul
nu ne putem ridica la nivelul celor care sunt în permanentă comuniune cu Hristos prin asceză continuă,departe de lume și de toate binefacerile ei.
|
[COLOR=blue]Foarte bine spus. Multi suntem pe calea asta de mijloc pentru ca poate nu am fi capabili sa ducem viata dificila a celor care aleg sa fie in continua legatura cu Dumnezeu, renuntand la toate placerile lumesti si dedicandu-si intregul trai credintei, iubirii, smereniei, nadejdei intru mantuirea sufletelor noastre. Cred insa ca Dumnezeu vede asta si stie ca nu toti vom imbratisa calea comuniunii permanente cu El si a sacrificiului vietii lumesti. Mai cred ca noi, ceilalti, trecem de-a lungul vietii prin diverse patimi sau incercari, si, daca in acele momente grele, vom avea credinta si vom proceda dupa invataturile Lui, Dumnezeu le va vedea si pe acestea si vor cantari si ele la judecata.
Asadar, cred ca trebuie sa fim constienti de calea de mijloc pe care pasim, dar sa nu uitam ca mintea, dar mai ales sufletul nostru, trebuie sa fie indreptat catre Dumnezeu.[/COLOR]