Citat:
În prealabil postat de andrei_b25
Simona, fa un pic abstractie de apartenenta religioasa si judeca la rece. A spune sus si tare ca esti pocait inseamna sa spui sus si tare ca esti fara pacat, ca te-ai pocait de toate relele si esti asemenea unui sfant. Ori marii nostri sfinti se considerau pe ei cei mai mari pacatosi si cei mai mici in ochii Domnului. Intreaba un pocait cand s-a pocait. Si mai mult ca sigur nu-ti va spune ca ieri sau azi. Si dupa ce-ti spune ca s-a pocait acu o luna, 2 luni sau 1 an, intreaba-l daca el considera ca ii fara pacat. In mod normal ar trebui sa se prinda singur de ratacirea in care ii. Si noi ne pocaim de fiecare data cand mergem la spovedanie, dar chiar in ziua aia nu exista sa nu-l suparam cumva pe Dumnezeu, si atunci nu strigam in gura mare ca ne-am pocait, din contra ar trebui sa ne smerim si sa ne consideram cei mai pacatosi oameni pentru ca, chiar in ziua in care ne-am spovedit am suparat iar pe Dumnezeu.
Asa ca daca te consideri pocait inseamna ca acolo lucreaza mandria si cred ca sti care-i cel mai mare pacat inaintea lui Dumnezeu.
Si cu faptul ca noi ne inchinam la icoane, ca-i pacat sa-ti faci chip cioplit, ar trebui sa te amuzi. Eu daca ma inchin la o icoana, nu ma inchin la bucata aia de lemn, eu ma inchin la ce reprezinta ea (Hristos, Fecioara Maria de exemplu).
Ca si cand ma uit la o poza cu o persoana draga, de care mi-e dor si cu care as vrea sa vorbesc; ma uit la hartia aia, dar nu ma gandesc la hartia aia ca nu-s nebun, ma gandesc la ce reprezinta ea (o persoana iubita, o ruda, un prieten...).
|
Ei zic ca trebuie sa existe un moment in viata in care sa recunosc ca sunt pacatos,sa cer ca Hristos sa-mi spele pacatele si sa ma botez si din acel moment am pacatele iertate,si doar atunci am dreptul sa ma numesc copil al lui Dumnezeu.Iar despre icoane ei zic ca nu reprezinta pe Dumnezeu."S-au falit ca sunt intelepti, si au inebunit si au schimbat slava Dumnezelui nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare."Romani(1) si mai au ei unul,"Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut." (Ioan.1:18)"