Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
Eu nu cred că Iisus Hristos a venit în lume pentru a face din noi toți martiri.Scopul credinței este aplicarea legii lui Dumnezeu și a stăpâni firea omului care este mereu aplecată spre păcat și spre rău.Nu toți oamenii vor deveni sfinți dar oamenii care sunt trăitori ai credinței sunt mai buni decât acei care trăiesc după legile acestei lumi.
Adevărul este că suntem căldicei! Cel puțin eu așa sunt.Am fost asemenea unui rug aprins iar oamenii m-au respuns.Nici societatea nu acepta persoane iesite din cotidian și de ce să nu recunoaștem nici chiar biserica.Acel care vrea să urmeze calea sfințeniei în lume devine puțin câte puțin o persoană izolată și foarte singură.
|
Exact Dorina ! Echilibru , dar nu amestec , ințelegi ce vreau a spune. Spui că cei in credință sunt mai buni decât cei ce se conduc numai după legile lumești. Așa este, dar nu amestec , nu comromisului ! Echilibru , asta neânsemnând sfințenie sau o ieșire din comun , ci o luptă continuă cu patima, cu răul și cu cele nefolositoare . Pe departe sfințenia noastră , dar pocăința trebuie să fie la ordinea zilei.