Citat:
În prealabil postat de patinina34
Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
ortodoxia si catolicismul sunt adevaratele religii crestine,ele au fost candva unite si formau Biserica Crestina ,sectele ca baptistii,penticostalii,martorii lui Iehova acestea au marturii mincinoase si invataturi ratacite.Desigur ca o secta care a aparut acum putin timp sau care are un numar mic de adepti nu poate fi religia adevarata.Eu cred ca crestinismul este religia cea dreapta ,dar care dintre ele 2 ,catolicismul sau ortodoxia sau cine stie poate se vor uni candva ca la inceput ,vom vedea.Dar conteaza sufletul nu religia.Nu uitati.
Draga Alicia, si catolicii sint crestini la fel ca si pocaitii, cei din secte la fel ca alte citeva religii crestine.
Diferenta este tot in biblie pin la urma, deoarece fiecare o interpreteaza in modul lui.
Credinta ortodoxa este cea suprema deoarece recunoaste ambele testamnete, vechi si nou, venereaza sfintii ci recunoaste minunile lui Dumnezeu. Nu se inchina la om, ca la religia catolica unde Papa reprezinta descendentul lui Sfantul Petru, ci se inchina direct la Dumnezeu.
Preotii sint casatoriti - au parohie sau necasatoriti - calugarii - in generl nu au parohie.
Diferente sint multe, dar ceea ce voim sa-ti spun este ca si ei sint crestini.
Cred ca la acest subiect poate spune mai mult geo, daca are placerea.
|
Credinta noastra ortodoxa este cea suprema pt ca recunoaste ambele testamente si mai mult,noi avem:datinile stramosesesti omenesti,obiceiurile strabune,traditiile bisericesti,canoane,dar pocaitii zic ca toate acestea sunt doar niste invataturi omenesti care nu ajuta la nimic,pe care Dumnezeu nu lea poruncit niciodata si isi bazeaza afirmatiile lor pe Biblie ca alceva ei nu stiu."De geaba Ma cinstesc ei, invatand ca invataturi niste porunci omenesti." (Mat.15:9)","Toate aceste lucruri, care pier odata cu intrebuintarea lor, si sunt intemeiate pe porunci si invataturi omenesti, (Col.2:22)".Eu as zice Dumnezeu sa-i ierte!