Din mila Domnului Il cunosc pe Pr.Teofil de mai bine de 10 ani... inca nu terminasem gimnaziul cand am inceput sa merg Vacanta-de-vacanta la Mrea Sambata!!! Nici macar nu asteptam sa vina vacanta, ca mergeam si luam invoire de la pr.diriginte in seminar, si fugeam la sambata!!! Cunosc TOTUL acolo! defapt, Mrea Samabata este LOCUL copilariei mele!!! Acolo am crescut de la 14 ani pana mai acu in vara...
Pr.Teofil este batran cu batranii si tanar cu tinerii! Este un om al veseliei si al prezentei lui Hristos! Este el Bucurie pt Dumnezeu dar si pt Maica Domnului catre care are imensa evlavie!!! Este aspru, direct si neingaduitor cu PACATUL!!! Este bun si bland si plin de Iubire cu cei ce cauta sa faca VOIA lui Dumnezeu, sa implineeasca poruncile!!!
Legat de "stravederea" parinteleui, sunt BASME!!! PrTeofil nu are acest "dar", ci are EXPERIENTA!!! Cati oameni s-au perindat sub epitrahilul Sf.Sale e de inteles cate feluri de probleme a intalnit! Ca DUHOVNICUL este un om harsimatic, asta este pt ca asa TREBUIE sa fie UN duhovnic!!! Este UN OM DE RUGACIUNE!!! se roaga mult!!! II place CURATENIA!!! Dansul face dus zilnic, la 4 dimineata este in picioare si merge la baie si face dus! Nevointa personala, Dumnezeu o stie!!!
Sa fiti Binecuvantati!!!