Citat:
În prealabil postat de simona13
Am ghinionul ca multe din rudele mele sa fie pocaite si imi pun intrebari la care eu nu le pot raspunde.Mai au si tupeul sa-mi spuna ca si eu trebuie sa ma pocaesc ca sa fiu mintuita.
|
Nu este ghinionul tau. Este ghinionul bietilor oameni care merg pe o cale gresita. Tu nu trebuie sa te straduiesti sa-i convingi ca ortodoxia este calea dreapta. Fiecare crestin ortodox este dator sa marturiseasca Adevarul SI ATAT. Aceasta este "arma" cu care luptam noi - MARTURIA ADEVARULUI. Aceasta a fost arma cu care Sf.Arhanghel Mihail si ingerii sai au luptat impotriva balaurului. Acesta este modul nostru de a ne purta. Nu trebuie sa convingem pe nimeni. Cine crede, crede, cine nu, nu. Asa au facut si sfintii apostoli. Au propovaduit Sfanta Evanghelie dar nu s-au straduit sa convinga pe cineva ci au lasat ca oamenii sa aleaga in mod liber daca vor sa vina la Dumnezeu sau nu. Tu trebue sa le spui ca le respecti libertatea de a alege calea pe care o doresc si, ca urmare, se cuvine ca si ei sa-ti respecte libertatea de a alege calea pe care o vrei tu.
Nu trebuie sa te certi, nu trebuie sa te contrazici. Gandeste-te ca aceasta este o incercare usoara pentru tine. S-ar putea sa vina incercari cu adevarat grele. Daca te clatini acum, oare cum te vei comporta atunci?