Si eu ma confrunt cu aceeasi problema deseori. E usor sa dai sfaturi intelepte, dar greu sa ierti. Iar iertarea adevarata presupune si uitarea raului care ti s-a facut... Nu-i simplu deloc, insa toate sunt cu putinta cu ajutorul Celui ce a invins raul si suferinta si care S-a rugat sincer pentru cei care Il crucificau. Deci, uneori cand spun "Tatal nostru" ma rog scurt sa ma ajute Dumnezeu sa iert si sa uit greselile altora... Caci altfel nu ne putem numi crestini, putem? Ni s-a spus simplu si clar: ce folos aveti daca ii iubiti numai pe cei care va iubesc? Si paganii fac aceasta. Desavarsit este cel care ajunge, prin mila Domnului, nu de la sine, sa-i iubeasca chiar si pe vrajmasii lor. Ceea ce nu este cu putinta la oameni este posibil cu ajutorul celui care S-a facut Om si ne-a aratat modelul dupa cum trebuie sa traim.
Doamne, ajuta-ne sa iertam celor care ne gresesc si sa suferim cu rabdare raul din jurul nostru.
|