Cine te schimba?
Cum sa-ti vezi viata prin anturaj?
Ce rol au interlocutorii si anturajele in schimbarea noastra?
...Interlocutorii solitari au mai putine sanse de succes in a-si impune un punct de vedere. Grupul, anturajul, reprezentand o multime congruenta pe o tipologie culturala sau educationala (astfel nu s-ar asocia), are avantajul ca aduna, coaguleaza forme-gand cu aceeasi temperatura de culoare si valoare a frecventei, astfel ca intr-un camp de gandire polarizat se formeaza asa-numitele campuri morfice, mai cunoscute sub numele de mentalul colectiv, universul informational sau campul akasic.
În acest context, puterea de actiune a unei informatii, asociata pe un camp magnetic, avand astfel si o amplitudine mult mai mare, are si o forta de insinuare in mentalul individual mult mai sigura.
Rolul unui interlocutor abil în persuasiune va ghida cu usurinta un grup (un anturaj), acesta fiind capabil sa impuna prin sugestie subliminala orice fel de forma-gand structurata pe o anumita intentie. Astfel, se petrece subtil si insidios ceea ce specialistii în manipulare prin diversiune folosesc ca moto permanent: “Înainte sa-i convingi, zapaceste-i!” Metoda sau mai corect exprimat, tehnologia specifica ne invata ce este zapaceala si cum se pune in practica.
Psiholog si sociolog,
Lucian Iordanescu
|