Mesaje contradictorii și exagerări
[COLOR=Red]Notă: Textul care urmează este reprodus de pe site-ul [COLOR=Blue]noul-ierusalim.info[/COLOR], cu acordul administratorilor .
[/COLOR] [COLOR=purple]27. Misterele Pucioasei (XXIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea I[/COLOR][/COLOR]
Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR]
( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )
[COLOR=blue]“Ai să zici: “Amăgitorule, de ce m-ai amăgit?””[/COLOR]
(din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 9 septembrie 1973)
[COLOR=blue]1. [/COLOR]Fiul vine acum pe pământ “[COLOR=blue]a treia oară[/COLOR]”, ca să-Și anunțe apropiata Sa “[COLOR=blue]a doua arătare[/COLOR]”, proorocită în Sfânta Scriptură pentru vremurile de la sfârșit, în care El, iată, vine acum pentru “[COLOR=blue]ultima dată[/COLOR]”, așa cum este scris
[COLOR=blue]a)[/COLOR] Domnul vine a treia oară:
[COLOR=blue]“…O, copiii Mei, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Prima dată[/COLOR][COLOR=blue] am venit și am făcut om și tot ce se vede și am pus o hotărâre să o păzească, să fie bine de el și de toți urmașii lui, și au greșit. Am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a doua oară[/COLOR][COLOR=blue] în trup. M-am născut cu trup din Fecioară… …Iată, am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]a treia oară[/COLOR][COLOR=blue]. Acum sunt în Duh și M-am pogorât în mai multe locuri să vă îndemn la viață și trăire curată și sfântă, că e gata să se sfârșească totul…” (22 iunie 1957)[/COLOR]
[COLOR=blue]b)[/COLOR] Domnul Își pregătește cea de-a doua venire:
[COLOR=blue]“Eu sunt Cuvântul lui Dumnezeu și am venit să vorbesc pe pământ, să-Mi gătesc calea celei de [/COLOR][COLOR=fuchsia]a doua[/COLOR][COLOR=blue] arătări, așa precum este scris în cartea Mea[/COLOR][COLOR=blue] “ (30 aprilie 1955)[/COLOR]
[COLOR=blue]c)[/COLOR] Domnula venit pentru ultima oară, deci nu mai este altă venire. Înseamnă că suntem martorii celei de-a doua veniri, cea proorocită în Apocalipsa:
[COLOR=blue]“Fiilor, copiii Mei, pentru [/COLOR][COLOR=fuchsia]ultima dată[/COLOR][COLOR=blue] am venit iarăși” (21 aprilie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]d) [/COLOR]Domnul este venit pentru ultima dată, căci Se pregătește să părăsească pământul:
[COLOR=blue]“ Domnul Iisus e gata [/COLOR][COLOR=fuchsia]să părăsească pământul[/COLOR][COLOR=blue] acesta...” ([/COLOR][COLOR=red]17/[/COLOR][COLOR=blue]30 iunie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue]e)[/COLOR]După 2000 de ani de absență, Dumnezeu S-a coborât la oameni ca să-i conducă:
[COLOR=blue]“…dar la voi, măi fiilor, s-a coborât [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu[/COLOR][COLOR=fuchsia]să[/COLOR][COLOR=blue] vă [/COLOR][COLOR=fuchsia]conducă [/COLOR][COLOR=blue]cu toate lucrurile Sale…” (3 mai 1963)[/COLOR]
[COLOR=blue]f)[/COLOR]Domnul Iisus Hristos a coborât pe pământ în Duhul Sfânt:
[COLOR=blue]“O, Israele tată, s-a coborât Domnul Iisus din cerul sfânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duhul Sfânt[/COLOR][COLOR=blue] pe pământ”. (14 iunie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue]g)[/COLOR]Persoana care a coborât acum pe pământ este Duhul lui Hristos:
[COLOR=blue]“ A venit vremea Mea. Nu este Noe, nu este Lot, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul lui Hristos[/COLOR][COLOR=blue]. Pace vouă copiii Mei, amin.” (1 mai 1960)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul Domnului Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue] astăzi e pe pământ, dar în curând nu va mai fi.” ( 21 ianuarie/3 februarie 1978.)[/COLOR]
[COLOR=blue]h)[/COLOR]A Doua Venire a lui Hristos a avut loc deja, dar nu s-a văzut, însă se va vedea:
[COLOR=blue]“ Că astăzi [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu s-a văzut[/COLOR][COLOR=blue] nici un lucru, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]se va vedea[/COLOR][COLOR=blue], se va da pe față toată lucrarea făcută de Domnul Iisus Hristos, care [/COLOR][COLOR=fuchsia]a fost făcută de două ori pe pământ[/COLOR][COLOR=blue]. Și nu s-a abătut nici în stânga, nici în dreapta și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit ca să împlinească lucrarea făcută de prima dată[/COLOR][COLOR=blue]…”(12 august 1977)[/COLOR]
[COLOR=blue]i)[/COLOR] Hristos n-a coborât pe pământ a doua oară de bunăvoie, ci Verginica l-a coborât pe Hristos:
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Tu L-ai coborât încă odată pe pământ[/COLOR][COLOR=blue] și te-ai făcut Lui casă și templu și S-a sălășluit întru tine în taină mare, ascuns de ochii lumii și a adunat de pe la răspântii pe orbi și pe ologi și pe surzi și pe leproși și pe toți sărmanii, ca să-i așeze la această masă.” (27 noiembrie 1990)[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue]2. [/COLOR]În 1955, două Persoane Sfinte au coborât pe pământ: Fiul, împreună cu Duhul Sfânt
Consemnăm așadar aici o a doua “Pogorâre a Duhului Sfânt”, după Cincizecimea din vremea Apostolilor:
[COLOR=blue] “ …În 1955 când [/COLOR][COLOR=fuchsia]M-am coborât cu Duhul[/COLOR][COLOR=fuchsia]pe pământ[/COLOR][COLOR=blue] era un buchet de creștini, nu mare, ci mititel și M-am bucurat de el, ca de Lot și de Avraam, ca de Iacov și Isaac. Prin ei am împlinit un lucru care l-am avut de împlinit. Dar astăzi cu cine să mai împlinesc veacul și lucrul dumnazeiesc? ” (7 ianuarie 1977)[/COLOR]
[COLOR=blue]3.[/COLOR] Persoana sfântă care vorbește prin Verginica este fie Persoana Tatălui, fie Persoana Fiului venită în trup, fie Persoana Fiului venită în duh, fie Persoana Duhului Sfânt, fie Însuși Dumnezeu Cel întreit în Persoane
.
[COLOR=blue]a)[/COLOR]PersoanaTatălui este Cea care vorbește, prin Duhul Sfânt:
[COLOR=blue]“…Fiule, nu acest trup vorbește, că e țărână. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Dumnezeu Tatăl vorbește[/COLOR][COLOR=blue] prin Duhul Sfânt cu voi” (6/19 octombrie 1973)[/COLOR]
.
[COLOR=blue]b)[/COLOR] Persoana Fiului vine azi și se arată în trup și vorbește.
[COLOR=blue]“Am cerut de la Tatăl să Mă arăt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în trup[/COLOR][COLOR=blue] ca să nu mai cădeți. Copii, glasul ce-l auziți acum, acela va judeca! Vine foamete mare, mare, dar Eu tot vă vorbesc, tot Mă mai cobor [/COLOR][COLOR=fuchsia]să vă vorbesc[/COLOR][COLOR=blue] .”(6 februarie 1959)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Eu, Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]sunt trimis[/COLOR][COLOR=blue] de ce este scris în Carte să vin iarăși [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu trupul[/COLOR][COLOR=blue], da nu se mai zidește ca la început, ce s-a zidit de la început.” (25 ianuarie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue].[/COLOR]
[COLOR=blue]c)[/COLOR]Persoana Fiului vine azi și se arată cu duhul, și este în Duh și vorbește.
[COLOR=blue]“Am venit din cer pe pământ [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu duhul[/COLOR][COLOR=blue], căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu trupul nu pot[/COLOR][COLOR=blue]. Am fost odată cu trupul. M-am născut din Fecioară…” (2 iulie 1959)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Nu sunt în trup, ci sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue].” (30 aprilie 1955)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Iată, M-am pogorât la voi, copilașii Mei, dar nu M-am pogorât în trup ca altădată, ci M-am pogorât [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue]… …Am venit în trup și M-ați răstignit. Am venit [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue] și vă arăt și vă chem. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vă spun[/COLOR][COLOR=blue] să credeți în Mine… …Eu nu mă tem că sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue] și zbor sus, dar Mi-e milă de vasul Meu!” (14 mai 1957)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Acum sunt [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue] și M-am pogorât în mai multe locuri …” (22 iunie 1957)[/COLOR]
[COLOR=blue]“…dacă nu credeți că Eu sunt, veți vedea odată, căci cum M-am pogorât odată în trup să vindec trupurile, tot așa M-am pogorât acum [/COLOR][COLOR=fuchsia]în duh[/COLOR][COLOR=blue] să vindec sufletele.” (8 iunie 1958 )[/COLOR]
[COLOR=blue]“Nu am venit în trup, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue]…O, copilașii Mei, venit-a [/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul Meu[/COLOR][COLOR=blue] ca să se împlinească ce am zis când eram în trup.” (1 mai 1960)[/COLOR]
[COLOR=blue]“Eu sunt Domnul Iisus Hristos [/COLOR][COLOR=fuchsia]în Duh[/COLOR][COLOR=blue].” (25 ianuarie 1966)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Domnul Iisus Hristos a coborât din cerul sfânt pe acest pământ, nu cu trupul ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu Duhul[/COLOR][COLOR=blue]. Domnul cutreieră pământul în lung și în lat și lucrează. Prin Cuvânt [/COLOR][COLOR=fuchsia]grăiește[/COLOR][COLOR=blue] către globul pământesc…”(20 martie 1976)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Eu, Domnul Iisus Hristos M-am pogorât din Cerul Sfânt pe pământ, nu cu Trupul, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu Duhul[/COLOR][COLOR=blue]. Acest Eu nu e trupul acesta, ci [/COLOR][COLOR=fuchsia]e Duh[/COLOR][COLOR=blue] și plutesc prin văzduh și grăiesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]cu Duhul[/COLOR][COLOR=blue]. După Mine nu mai vine nimeni și la venirea Domnului Iisus Hristos va fi greu de cele ce nu s-au împlinit când am fost cu voi. Înainte de Domnul Iisus Hristos vin profeții Enoh, Ilie, și Ioan și vor pregăti masa Mea, nu masă de mâncare, ci masă de judecată…”[/COLOR][COLOR=blue]( 6 mai 1977)[/COLOR]
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]Duhul[/COLOR][COLOR=blue] care s-a coborât [/COLOR][COLOR=fuchsia]este Domnul Iisus[/COLOR][COLOR=blue]”(29 august 1979)[/COLOR]
|