View Single Post
Vechi 24.02.2009, 01:04:32
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit Mesaje contradictorii și exagerări

[COLOR=purple]27. Misterele Pucioasei (XXIII)[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XII :[/COLOR] Mesaje contradictorii și exagerări [COLOR=blue]) [COLOR=Blue]Partea a VII-a

[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=blue]41.[/COLOR] Creștinii pucioși sunt îndoctrinați că mâncarea semenilor lor din lume este spurcată și otrăvită
[COLOR=blue]“ Nu te duce la cel din lume, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]are masa spurcată[/COLOR][COLOR=blue] și cum vei mânca la masa sa, vei băga [/COLOR][COLOR=fuchsia]otravă[/COLOR][COLOR=blue] în corpul tău, adică în corpul Meu…”[/COLOR][COLOR=blue](11/ 24 decembrie 1978.)[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]“ Feriți-vă dacă cineva, afară de turma aceasta, vă va chema la ospăț,că [/COLOR][COLOR=fuchsia]s-au pregătit să vă pună otravă în vin[/COLOR][COLOR=blue].”(17/30 ianuarie 1979)[/COLOR]
[COLOR=blue]“ Nu mânca mâncare [/COLOR][COLOR=fuchsia]care te spurcă[/COLOR][COLOR=blue], mâncare [/COLOR][COLOR=fuchsia]din mâna lumii[/COLOR][COLOR=blue]” (27 decembrie 1986)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]42. [/COLOR]“Lucrarea” de la Pucioasa n-a început în 1955, ci în 1932!
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]De la vârsta de nouă ani[/COLOR][COLOR=blue], acest trup [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl am de folosință[/COLOR][COLOR=blue], [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru poporul[/COLOR][COLOR=blue] Domnului Iisus Hristos. Crezi? Purta o singură rochiță și în loc de cămășuță. Și mânca mere pădurețe, dar era miere, nu mere…” (1 mai 1979)[/COLOR]
Deși cu altă ocazie se pretinde că între 1932 și 1955 a fost doar o perioadă de “pregătire”, cuvintele “[COLOR=fuchsia]acest trup[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl am de folosință[/COLOR][COLOR=blue] [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru popor…[/COLOR]” spun cu totul altceva. Înseși “vedeniile” repetate din perioada copilăriei nu pot fi considerate exterioare “lucrării”, dacă aceasta există așa cum se pretinde. Chiar Verginica “se scapă”, atunci când afirmă că relațiile ei cu “poporul” sunt anterioare anului 1955:
[COLOR=blue]“… Nu mai e [/COLOR][COLOR=fuchsia]anul 1954[/COLOR][COLOR=blue]. O, [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai sunteți de atunci[/COLOR][COLOR=blue], și sunteți de astăzi, când se uită moartea pe fereastră să numere pe cine să ia cu grămada. Duhovnicește vorbesc.” (16 aprilie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]43. [/COLOR]Pregătirea Verginicăi pentru “lucrare” începe din 1932 sau din 1940?
Ambele variante sunt prezentate ca valabile, ceea ce este absurd. În primul caz, se pretinde că Verginica a început “pregătirea” de la vârsta de 9 ani. Deoarece în biografia ei se dă ca dată de naștere 27 mai 1923, însemnă că “pregătirea” ei a început în anul 1932:
[COLOR=blue] “ Vasul Meu când Domnul Iisus [/COLOR][COLOR=fuchsia]l-a pregătit[/COLOR][COLOR=blue] pentru acest cuvânt, nu avea decât pe mămica sa lângă ea, și era în situație grea și Eu am venit în cuibul lor la o văduvă și la o fiică curată. Și cât avea fiica aceasta? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Avea nouă ani[/COLOR][COLOR=blue]. Și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a mers așa în această pregătire[/COLOR][COLOR=blue], până în anul 1955. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Până în anul 1955, numai am pregătit-o[/COLOR][COLOR=blue]. Dacă era o căldare să se vadă această pregătire, nu ar fi fost pe pământ frumoasă ca aceasta. Dar nu e căldare, ci e trup și în trupul acesta sălășluiește Dumnezeu…” (21 iunie 1973)[/COLOR]
În al doilea caz se indică direct anul 1940:
[COLOR=blue]“ De când lucrez Eu cu cuvântul prin ea? Din anul 1955. Dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]de când o pregătesc Eu[/COLOR][COLOR=blue]? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Din anul 1940[/COLOR][COLOR=blue].” (23 iunie/6 iulie 1975)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]44.[/COLOR] Deși este o mișcare sectară distinctă și de sine stătătoare, NIP își caută ascendența în Oastea Domnului, cu scopul de a-și legitima “ortodoxia”
La pag. 275, după subtitlul “[COLOR=blue]Trezindu-și surioara, Sfânta Virginia o îndeamnă spre răspândirea scrisorii cerești[/COLOR]” apare… o strofă din imnul Oastei Domnului:
[COLOR=blue]“…Slăvit să fie Domnul în cer și pe pământ[/COLOR]
[COLOR=blue]De îngeri și de oameni, căci El e Domnul sfânt.[/COLOR]
[COLOR=blue]Slăvit să fie Domnul, acum și pân’la moarte[/COLOR]
[COLOR=blue]Aceasta e cântare, nu vorbele deșarte.[/COLOR]
[COLOR=blue]Lelica mea, trezește-te și mă vezi, că am venit și vin mereu, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mai am mult de venit[/COLOR][COLOR=blue]. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mai am un pic, mai am un pas[/COLOR][COLOR=blue]. Servește-mă, lelica mea, că mă servești în binele tău și al poporului și al tuturor celor care mă ascultă și mă primesc.” (12/25 iunie 1982)[/COLOR]
În realitate, între Noul Ierusalim de la Pucioasa și Oastea Domnului nu a existat și nu este nici cea mai mică afinitate, ci un dispreț fățiș, marcat de suficiență și de aroganță. Doar atât că, o parte dintre aderenții Noului Ierusalim care au fost încântați de învățăturile pucioșilor și apoi amăgiți de ei, provin din Oastea Domnului, de unde au fost racolați.
Cuvintele “[COLOR=fuchsia]nu mai am mult de venit[/COLOR]” corespund probabil intențiilor anului 1982. Atunci se dorea ca duhul Verginicăi doar să o legitimeze pe Maria ca succesoare validă, iar apoi să o lase “să păstorească” singură poporul. Între timp, intențiile inițiale s-au mai schimbat. Duhul Verginicăi a uitat promisiunea făcută de a se retrage și a continuat să vină cu mesaje din cer, ba a mai chemat și alte duhuri, care veneau acum în numele sfinților arhicunoscuți: Sf. Ioan, Sf. Gheorghe, Sf. Dumitru, Sf. Ecaterina, Sf. Ilie, etc.etc. Așadar, “Cuvântul lui Dumnezeu” nu mai e demult al lui Dumnezeu, ci al unei pleiade de spirite care vorbesc în numele Tatălui, al Fiului, al Maicii Domnului, al Verginicăi, al sfinților, al arhanghelilor, al îngerilor, până și al decedaților ( cazul spiritului lui Simion Zidaru, care “a fost trimis” de mai multe ori cu cuvânt din cer, ca să-și “mustre” părinții pentru că nu mai vor să asculte de liderii pucioși Mihaela și Nicușiță, este cel mai semnificativ)

[COLOR=blue]45.[/COLOR] Și sugarii bolnavi ar trebui să țină post negru, pentru a se vindeca!
[COLOR=blue]“ Păstrați-vă, tată, sănătatea, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]bolnavi[/COLOR][COLOR=blue] sunt destui, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]pentru aceștia[/COLOR][COLOR=blue], iată ce să faceți: [/COLOR][COLOR=fuchsia]post negru[/COLOR][COLOR=blue], cea mai bună doctorie. [/COLOR][COLOR=fuchsia]Sugarul de la piept, patru ore[/COLOR][COLOR=blue]. Copilul până la șapte ani, până la ora doisprezece, iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]cei sănătoși[/COLOR][COLOR=blue] să țină de seara până seara, de la ora șase până la ora optsprezece, lunea, miercurea și vinerea. (7/20 septembrie 1973)[/COLOR]
Mesajul e simplu: postul negru este singurul remediu care îi curăță pe toți, de la sugar până la muribund (de toate bolile).
Singurul lucru neclar este cum ar trebui să postească cei bolnavi care au mai mult de șapte ani? Că în programul de mai sus au fost amestecați bolnavii (până la 7 ani) cu sănătoșii (peste 7 ani).
Ar mai fi o întrebare, legată de o posibilă greșeală de transcriere: îndată ce pentru cei sănătoși se recomandă să postească de la ora șase la ora optsprezece, aceasta nu ar însemna “de dimineața până seara”? Cu toate acestea, în text apare exprimarea “de seara până seara”, ceea ce nu coincide cu intervalul orar propus.

[COLOR=blue]46.[/COLOR] Comuniștii au pus hingheri ca să prindă peștișorii
[COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=fuchsia]Au pus comuniștii hingheri[/COLOR][COLOR=blue] să vă prindă pe cale, dar să nu vă temeți, tată, și când Domnul Iisus grăiește: [/COLOR][COLOR=fuchsia]Peștișori[/COLOR][COLOR=blue], pitiți-vă!”[/COLOR][COLOR=blue], să vă pitiți. Mai avem câteva zile și se vor uita după noi când vom pleca dintre ei.” (12/25 iunie 1974)[/COLOR]
[COLOR=blue] [/COLOR]
[COLOR=blue]47.[/COLOR] Pământul geme și suspină și îl ia la întrebări pe Dumnezeu Ziditorul, care însă îl duce cu zăhărelul
Concepțiile despre pământ sunt foarte diferite la creștinii de la Noul Ierusalim. Unii cred că pământul este plat ca o tipsie, iar teoriile savante care pretind că pământul e rotund, sau lăudăroșeniile că omul a ajuns cu racheta de pe pământ pe lună, sunt niște minciuni gogonate. Alții cred că pământul este o uriașă ființă, care respiră, gândește, vorbește, suferă și se revoltă la disprețul cu care este tratat de om: mai ales atunci când omul bate pământul cu opincile lui murdare la hora din sat. Și când se revoltă, îl ia la întrebări chiar și pe Cel care l-a zidit:
[COLOR=blue] “…Pământul este zidirea lui Dumnezeu; geme și nu mai are pace și astâmpăr: “ O, Doamne, [/COLOR][COLOR=fuchsia]ascultă[/COLOR][COLOR=blue]-mi o întrebare îndurerată: [/COLOR][COLOR=fuchsia]mă vezi[/COLOR][COLOR=blue] cum sunt și ce e pe mine? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mult mai zăbovești?[/COLOR][COLOR=blue] Cum mă mai poți răbda în starea în care sunt? [/COLOR][COLOR=fuchsia]Grăbește[/COLOR][COLOR=blue], Doamne, mai curând și ascultă-mi rugămintea. Vezi în ce freamăt mare sunt. Curățește-mă pe placul Tău. Fă-mă curat, să mai simt piciorul Tău pe mine. Doamne, sunt zidirea Ta; [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu mă lăsa[/COLOR][COLOR=blue], nu mai pot răbda!”(24 februarie/9 martie 1990)[/COLOR]