View Single Post
Vechi 24.02.2009, 12:38:43
peps peps is offline
Member

Data înregistrării: 16.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu l-am intrebat pe parintele duhovnic, app de "spurcaciunea" femeii la menstruatie si de interzicerea intrarii in Biserica/atingerii de cele sfinte in aceasta perioada.
Mi-a spus ca e un lucru nelalocul lui sa ne gandim ca noi, femeile, suntem spurcate, si ca interzicerea intrarii in Sfanta Biserica se punea in practica cu multi, foarte multi ani in urma, cand nu existau mijoace sigure de protejare, cand poate abia se purta lenjerie intima, cu atat mai putin absorbante de orice fel...si se putea intampla ca sangele sa picure in Sfanta Biserica. Si atunci, mai bine ii era femeii sa evite sa intre, decat sa se intample asa ceva.
Mi se pare o explicatie macar de bun simt, daca nu de logica.
Eu am primit dezlegare de la duhovnic, cand s-a sfintit Biserica noastra, sa intru in Sfantul Altar, chiar daca eram in perioada delicata a lunii. Pt. ca era un eveniment unic in viata Bisericii (si a mea), parintele nu a considerat ca as putea intina cu ceva Sfantul Altar.
Oricum, si mie mi se pare ca sunt atatea alte lucruri care ar trebui sa ne framante.
Si cred ca cel mai bine este pt. fiecare sa-si intrebe duhovnicul, deoarece, dupa cum anumiti duhovnici impartasesc femeia care a facut avort, doar la in ceasul mortii, asa sunt unii parinti care impartasesc dupa cativa ani, sau chiar luni, depinzand de pocainta facuta de femeie.
Slava lui Dumnezeu!
Reply With Quote