Citat:
În prealabil postat de vasinec
1. Nu toti oamenii credintei cu care va laudati au facut parte din Biserica Ortodoxa. Ex: Sfintii Ioan Gura de Aut, Vasile cel Mare si Grigorie de Nazians s-au botezat la maturitate, desi faceau parte din familii crestine.
2. Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele (asa cum faceti si cu Sfanta Scriptura). Din invataturile Sfintilor Parinti s-a facut o selectie. In dreptul unor invataturi se spune ca "Sfintii Parinti au gresit". Este adevarat? Pe ce criterii ati facut aceasta selectie?
|
1)Despre botezul celor de mai sus am vb,cred ca nu are rost sa ma pun acum sa vb despre asta,nu de alta dar cred n-ai pricepe,....te intreb eu pe tine:STII CE AU SCRIS SI AU INVATAT CEI POMENITI MAI SUS? Daca DA,mai vb, ...daca NU ,nu te baga.
2)Voi aveti probleme cu intelesul termenilor...ce vrei sa spui prin:"Lasati-i in pace pe Sfinti Parinti pentru ca nu urmati invataturile lor ci va folositi de ele "....FII MAI EXPLICIT AICI..multumesc...
Au fost scriitori care au inceput prin unele locuri sa "iasa de pe drum si s-o apuce pe aratura", atunci au intervenit alti scriitori care au contrazis acest lucru....DACA DE EX.MAI MULTI AUTORI VB DESPRE APOCATASTAZA CA SI ORIGEN,ACEASTA INVATATURA ERA ADOPTATA DE BISERICA...in gura a 2 sau a 3 martori sta tot adevarul...
VEZI CA NU TOTI SCRIITORII SUNT CONSIDERATI SFINTI...
Ei nu respectau sabatu, nu vb rau de cruce,sfinti ,Maica Domnului,si toate lucrurile pe care le considerati ratacitoare...