Citat:
În prealabil postat de Geony
Pai daca o CREDINTA LUCRATOARE este suficienta ce sa mai zic...ce s-a intamplat cu facultatile sufletesti (ratiune,simtire,si vointa libera) dupa caderea in pacat?
|
Domnule Geony, "credinta lucratoare" nu exclude ratiunea simtirea sau vointa libera. Nu am devenit robotei. Eu aleg sa ma las condus, prin credinta, de Domnul Iisus Hristos. Personal, imi recunosc limitele si stiu sigur ca am nevoie de Hristos. Priviti la Apostolul Pavel: in Romani cap. 7 se lamenteaza in fata neputintei sale de a face binele, desi stia ca trebuie sa-l faca. Apoi, mai tarziu, acelasi Apostol spune: "
Pot totul in Hristos, care ma intareste".(Filipeni 4:13)
Eu gandesc si eu aleg daca sa ma incred in Hristos sau sa ma incred in doar in propriile puteri. Asta nu inseamna ca noi nu avem nimic de facut. Dumnezeu ne lasa partea noastra, si nu o face in locul nostru.
Ar fi bine daca ne-am folosi ratiunea, simtirea si vointa sa alegem "varianta" propusa de Hristos
[SIZE=3]"Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra"[/SIZE] (Matei 6:33)
Ce simplu ar fi daca am intelege (ca tot vorbeati de ratiune), sa ne preocupe neprihanirea lui Dumnezeu in viata noastra si sa-I lasam Lui toate problemele noastre. Este propunerea Lui. Buna "afacere"!