Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
"Să ne rugăm neâncetat" cam așa ne sfătuiesc Sfinții Părinți.
Aceasta înseamnă să avem o relație permanentă cu Dumnezeu de când ne trezim din somn și până adormim și apoi de la capăt.Rugăciunea"Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluiește-mă pe mine păcătosul" să fie în inima noastră mereu.
Dacă ai cerut ceva de la Dumnezeu și ai folosit rugăciunea (canonul de rugăciune de la preotul duhovnic sau ți-ai făcut pravila zilnică)împlinirea acelei cereri nu este neapărat condiționată de cantitatea sau calitatea rugăciunii căci indiferent ce vei cere Dumnezeu îți va de ce îți este de folos pentru mântuirea ta și de obicei noi oamenii cerem lucruri care nu ne aduc folos duhovnicesc.
|
Atâta timp cât mintea nu-ti obosește și inima tânjește după Dumnezeu, atâta să te rogi. Eu asa fac ! Când minte mi-e obosită inima tânjește și dojenește mintea, iar când inima incetinește ritmul, mintea o strunește. Nu există rețetar, formulă magica in rostirea rugăciunii. Ea este direct proporțională cu starea noastră sufletească și dorul cel simplu și sincer după Dumnezeu. Rugăciunea e trăire, iar trăirile diferă de la om la om, câti suntem , atâtea trăiri, iar o rețetă unica nu ar face altceva decât să-năbușe ce-i bun , curat și sincer, crescând cantitatea in deprimentul calității.