Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Daca eu sunt incepator in ale credintei si ajung in biserica, gasesc aici sfintii lui Dumnezeu, oameni care sunt avansati in credinta, in trairea duhovniceasca, oameni care s-ar putea sa fie desavarsiti asa cum Domnul ne cere sa fim. De ce nu ar avea voie acestia sa se roage pentru mine, pentru indreptarea mea, pentru intoarcerea mea la pocainta autentica, pentru mantuirea mea? Nu scrie sa ne rugam unii pentru altii? Nu scrie ca trebuie sa ne ajutam raciproc in nevoi si in necazuri? Caci catre Dumnezeu se roaga, lui Iisus Hristos! Dar daca adventistii sunt de parere ca acum nu exista biserica cereasca, atunci este evident ca pentru ei nu au sens rugaciunile catre cei care s-au mantuit...
|
Toti suntem incepatori. Este foarte bine sa ne ajutam de cunostintele si sfaturile celor care au o experienta mai bogata cu Hristos. Si eu citesc scrierile Sfintilor Parinti si a altor oameni ai credintei. Mi se mai destupa mintea si inteleg mai repede si mai clar unele lucruri.
Sfanta Scriptura ne indeamna sa facem rugaciuni de mijlocire.
"Marturisiti-va unii altora pacatele si rugati-va unii pentru altii, ca sa fiti vindecati. Mare putere are rugaciunea fierbinte a celui neprihanit" (Iacov 5:16). Aceasta mijlocire face parte din modul de vietuire crestina. Dragostea si grija pentru aproapele tau, impletita cu bunatatea, mila si puterea lui Dumnezeu, pot face minuni.
Dar, un aspect important, mijlocirea este facuta de persoane vii, nu de morti, indiferent cine au fost ei in timpul vietii. Si nici pentru morti.
"Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti ci al celor vii", spunea Domnul Iisus Hristos cand vorbea despre INVIERE. Daca un om a murit, si nu a fost inviat, nu poate mijloci. Nu va puneti nadejdea in rugaciunile mortilor.
In Evrei cap. 9 se vorbeste despre faptul ca a existat un templu pamantesc, facut de maini omenesti, slujit de preoti pamantesti muritori. Acestea toate erau simboluri a ceea ce se va intampla in cer. Sfanta Scriptura ne arata (Evrei cap7-9), ca acum Adevaratul Preot slujeste in Templul ceresc. Adventistii stiu si cred in existenta Templului ceresc.
"Si Templul lui Dumnezeu, care este in cer, a fost deschis".(Apocalipsa 11:19)
Dar inalta rugaciuni numai prin singurul Mijlocitor si Preot, Domnul Iisus Hristos.
Referitor la rugaciunea catre Sfinti; acestia au refuzat inchinarea in fata lor de cand erau pe pamant.
"Scoala-te si eu sunt om" spune Apostolul Petru (Fapte 10:26). Apostolul Pavel, la randul sau, refuza vre-un gest de inchinare in fata sa:
"Oamenilor, de ce faceti lucrul acesta? Si noi suntem oameni de aceeasi fire cu voi" (fapte 14:15).
Si marele Apostol , intr-un fel, concluzioneaza:
[SIZE=3]
"Caci n-am avut de gand sa stiu intre voi altceva decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit"[/SIZE] (1 Corinteni 2:2). Cine vrea sa-i cinsteasca pe Sfintii Apostoli, atunci sa o faca ascultand invataturile lor, pentru care ei au murit. Nu inventati alt mod de cinstire a Sfintilor Apostoli, ca nu foloseste nimanui (doar satanei).
Singurul care ne poate scapa din gharele celui rau si a pacatului, este Domnul Iisus Hristos. Diavolul a creat o diversiune. Nu-ti taie dorinta de inchinare (ar fi o tactica prosteasca), dar te deviaza de la Hristos.
"In nimeni altul nu este Mantuire.; caci nu este sub soare nici un alt Nume, dat oamenilor,, in care trebuie sa fim Mantuiti" (Fapte 4:12)