Citat:
În prealabil postat de vasinec
Nu ne identificam cu celelalte culte neo-protestante. Exista puncte comune, dar sunt si mari diferente intre adventisti si celelalte culte neo-protestante (doctrina, muzica, manifestari, etc.). Am avut de suferit in mod practic, din cauza unor astfel de confuzii (articole mincinoase in mass-media,atitudini respingatoare). Am vazut, de exemplu, ca ne tot puneati alturi de martorii lui Iehova. Eu am umblat si pe la martori vre-o cativa ani (nu am fost botezat). Pot sa va spun ca aproape nu exista nici o asemanare intre adventisti sau martorii lui Iehova (nici ca mentalitate, nici ca maniera de studiu, nici ca manifestare, etc).
Asta nu inseamna ca nu-i respectam pe toti cei care-L cauta cu o inima sincera pe Hristos.
|
Probabil erati pusi alaturi cu Martorii lui Iehova din pricina doctrinei dvs despre Trinitate
Bun, eu aici vorbeam la modul general despre comportamentul misionarilor neo-protestanti in Romania
Nu stiu in ce masura au facut misionarism adventistii dar cam tot aceleasi metode le-au folosit fie spuneau ca Romania nu a auzit de Hristos, fie spuneau ca B Ortodoxa este moarta ingreunata de traditii ( sa facea o confuzie intre traditiile babesti si Sfanta Traditie)
Am citit odata marturia unui misionar baptist intors la ortodoxie, cand a venit in Romania, fratii baptisti i-au spus ca aici exista o biserica traditionala, moarta din punct de vedere spiritual cu o pasiune pentru trecut si nedeschisa Evangheliei
Cam la asta s-a rezumat tot.. ulterior omul acesta a intrat in contact cu un preot si o parohie unde nici poveste de coma spirituala, Cuvantul Domnului era propovaduit rugaciunile si slujbele bisericii erau taite
Pastorul Iosif Ton, vorbea despre nevoia de reformare a B Ortodoxe, dar el vedea reformarea ca o transformare a Bisericii Ortodoxe intr-una baptista, aruncarea la gunoi a Scrierilor Patristice, a digmelor ortodoxe , a inchinarii si rugaciunii ortodoxe..poi cum facem? o biserica cu o vechime de 2 milenii trebuie schimbata in favoarea unui curent occidental vechi de doar cateva sute de ani?
De ce ma rog cultele neo-protestante aparute in cultura americana sunt absolut corecte si demne de urmat iar modul de inchinare si de traire al bisericii timp de veacuri este rau si trebuie starpit?
Aici a fost problema, misiunea nu se face neglijand modul de inchinare a unui popor care a avut legatura cu Hristos cu mult inainte ca America sa fie descoperita
Daca au vrut sa faca un lucru bun, sa trezeasca interesul pentru Hristos, trebuiau sa o faca tinand cont de cultura romana, nu eradicand-o