View Single Post
Vechi 25.02.2009, 13:49:15
LucianPetru LucianPetru is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Implicit Femeia nu mai este murdara in perioada lunara

Doamne ajuta. Dupa ce am pierdut 2 ore sa scriu un mesaj, dupa care nici macar nu am reusit sa-l "post"-ez, incerc sa-mi exprim mai pe scurt parerea despre acest subiect:
Inainte nu erau metodole de igiena ca si astazi, de aceea, femeia in perioada lunara sau dupa nastere se murdarea. De aceea se spune ca e ne-curata. Nu ca ar fi spurcata sau lepadata de Dumnezeu, caci ceea ce e firesc, adica potrivit firii, nu poate fi reprosat ca pacat. De aceea femeia se spunea ca era necurata, adica murdara. Normal ca murdara fiind, nu venea la biserica si nici nu se atingea de cele sfinte ca sa nu le murdareasca din greseala sau neatentie. Problema e ca s-a dat o conotatie foarte "mistica" acestui fapt practic.
Menstruatia este un proces lafel de firesc ca si iesitul la baie "cu udul"; ori, daca mergem duminica dimineata la baie, ne ducem si la biserica, cu cinditia sa pastrezi igiena cum se cuvine. Astazi, cu noile metode de igiena, femeia e foarte curata.
Singura oprire este d la Sf. Impartasanie. de ce? pentru ca atunci cand ne impartasim, prin sangele nostru curge si Sangele lui Hristos si nu vrem ca odata cu sangerarea noastra sa aruncam sfanta impartasanie. As zice mai multe, dar ma opresc sa nu scru prea mult si dupa aceea sa nu pot pune mesajul, dar se poate aprofunda.
Reply With Quote