View Single Post
Vechi 25.02.2009, 14:24:22
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Nu stiu in ce masura au facut misionarism adventistii dar cam tot aceleasi metode le-au folosit fie spuneau ca Romania nu a auzit de Hristos, fie spuneau ca B Ortodoxa este moarta ingreunata de traditii ( sa facea o confuzie intre traditiile babesti si Sfanta Traditie)
Am citit odata marturia unui misionar baptist intors la ortodoxie, cand a venit in Romania, fratii baptisti i-au spus ca aici exista o biserica traditionala, moarta din punct de vedere spiritual cu o pasiune pentru trecut si nedeschisa Evangheliei
Cam la asta s-a rezumat tot.. ulterior omul acesta a intrat in contact cu un preot si o parohie unde nici poveste de coma spirituala, Cuvantul Domnului era propovaduit rugaciunile si slujbele bisericii erau taite

Pastorul Iosif Ton, vorbea despre nevoia de reformare a B Ortodoxe, dar el vedea reformarea ca o transformare a Bisericii Ortodoxe intr-una baptista, aruncarea la gunoi a Scrierilor Patristice, a digmelor ortodoxe , a inchinarii si rugaciunii ortodoxe..poi cum facem? o biserica cu o vechime de 2 milenii trebuie schimbata in favoarea unui curent occidental vechi de doar cateva sute de ani?
De ce ma rog cultele neo-protestante aparute in cultura americana sunt absolut corecte si demne de urmat iar modul de inchinare si de traire al bisericii timp de veacuri este rau si trebuie starpit?
Aici a fost problema, misiunea nu se face neglijand modul de inchinare a unui popor care a avut legatura cu Hristos cu mult inainte ca America sa fie descoperita
Daca au vrut sa faca un lucru bun, sa trezeasca interesul pentru Hristos, trebuiau sa o faca tinand cont de cultura romana, nu eradicand-o
Te inseli, deoarece din perspectiva lor chiar asa se prezinta situatia: ei sunt cei adevarati, cei mantuiti, in vreme ce ortodocsii sunt cei ce persista in gresala. De ce ar tine cont de obiceiurile si traditiile voastre, din moment ce exact pe alea le contesta? Vechimea nu e un criteriu valid de selectie. Daca cineva crede ceva mult timp, acel ceva nu devine automat un adevar universal.

Eu nu spun ca ei au dreptate sau nu, insa au dreptul sa-si sustina punctul de vedere in acelasi fel cum si voi aveti. BOR nu are monopol asupra Romaniei.
Reply With Quote