View Single Post
Vechi 25.02.2009, 15:07:43
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Din cate am inteles eu pe acolo rugaciunea e spre Maica Domnului sa iti dea ca dar duhovnicesc fiorul dragostei adevarate de Dumnezeu.
Asa se cere acolo.
Da de exemplu Sfantul Siluan Athonitul se ruga in fata icoanei Maicii Domnului cu ceva rugaciune normala si a primit ca dar rugaciunea neincetata.
Dar nu cerea asa ceva ci se ruga.
Dar de ce sa nu facem o rugaciune la Maica Domnului in care sa spunem "Maica Domnului miluieste-ne!".
Ca doar stie Preasfanta stapana noastra de Dumnezeu nascatoarea si pururea fecioara Maria ce avem noi nevoie.
Dragoste adevarata de Dumnezeu care include si dragostea fata de ceilalti nu e posibila fara smerenie.
Ce e aceasta si ce e acea smerenie eu inca nu am aflat nici macar asa pe putin.

Cat de frumos poate sa fie paraclisul Maicii Domnului,al doilea paraclis,acatistul Sfantului Acoperamant !

De ce credeti ca s-a pus la paraclisul Maicii Domnului Sfanta Evanghelie la care se zice:
"Iar când a auzit Elisabeta închinarea Mariei, a săltat pruncul în pântecele ei; și Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt și a strigat cu glas mare și a zis:Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este Rodul pântecelui tău! Și de unde cinstea aceasta pentru mine, ca să vină la mine Maica Domnului meu? Căci iată, cum a ajuns glasul închinării tale în urechile mele, a săltat pruncul de bucurie în pântecele meu. Și fericită este aceea care a crezut că vor fi împlinite întocmai cele spuse ei de la Domnul. Atunci a zis Maria: Mărește, suflete al meu, pe Domnul și se bucură duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, pentru că a căutat spre smerenia roabei Sale."

Pentru a ne arata caci atunci cand e omul in duh se vede pe sine pacatos si nevrednic de ce a primit.
Sfanta Elisabeta se considera cu totul nevrednica de a fi vizitata de Maica Domnului.
Iar Maica Domnului se numeste roaba Domnului desi era clar ca era cu mult mai mult de atat.
Nici macar fiica nu isi zice.
Reply With Quote