View Single Post
Vechi 25.02.2009, 16:38:16
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

poi calea aia de mijloc de care vorbeshte parintele e calea cumpatarii, shi nu calea tuturor compromisurilor shi savarshirii tuturor pacatelor mici, foarte mici, mititele ori mari doar ca ceva mai rar... cat sa putem considera prin neglijare ori rotunjire ca defapt n-am pacatuit ci am fost chiar sfintzishori... caci este scris ca "in fiecare clipa il maniem pe Dumnezeu" asta daca ar socoti Domnul doar dupa dreptate shi uitand de dragostea pentru oameni shi de marea Sa milostivire pentru rugaciunile sfintzilor...

ci cand se zice despre calea de mijloc ma gandesc ca este vorba despre cumpatare, adica e calea aia de mijolc cu mijlocul inchins cum spune apostolul ori Duhul ori Domnul ca sa incingem mijloacele noastre,

astfel calea este aia prin care ajungi dintr-un punct in altul asha fara a savarshi nici un pacat daca s-ar putea shi prin asta fara sa gresheshti fratelui ori sa nu ascultzi de Dumnezeu ori sa-tzi pierzi sufletul shi dragostea, deci nu e cea mai scurta cale asha geometric ori matematic ci e aia dreapta care duce cel mai rapid la desavarshire... in dragoste shi smerenie... intru Dumnezeu... shi nu e vorba de extremismul politic ori ce shtiu eu cum de parca ai taia aripile ori bratzele ori ce shtiu eu ce ca sa ramana doar parerea aia de compromis a invoirii ca in politica... nu cred ca de aia e vorba ci de a iubiii cat mai mult shi cat mai des, cu credintza shi cu smerenie... deci mijlocul asta este tot un fel de extrema de centru, extrem de iubitor sa fii in taina shi rugandu-te sa primeshti de la Dumnezeu ceea ce ceri... sa crezi ca ai shi primit... in sensul ca sa ai credintza neindoielnica in rugaciunile tale caci Dumnezeu te aude shi tzine cont de rugaciunea ta... dar nu trebuie sa te sminteshti daca vei primi Dupa Voia Sa ceea ce vei cere, caci El shtie mai bine ce itzi este de folos mantuirii tale... asha ca trebuie sa multzumeshti chiar daca in loc de mertzan ori panasonic ai primit o mica boala sau o mica suferintza in loc la femeia frumoasa pe care ai poftit-o shi era nevasta altcuiva...

caci daca nu suntem atentzi vom confunda caldeenia caldiceilor cu toate compromisurile cu calea de mijloc in care putem servi cafea, fuma, curvi dar mai rar, putem face toate dracoveniile dar asha cat sa nu ne doar prea tare... poi pacatele nu dor ci provoaca placeri de nedescris, dar dincolo or sa te arda, shi nu ca o sa arzi ci te vei chinui... deci asha cumva trebuiesc intzelese... caile astea de mijloc... adica sa dai dovada de ascultare de duhovnic sau de dreapta socotintza in ascultarea de Duhovnic... de Biserica...