[SIZE=4]Frate Marius, [/SIZE]
[SIZE=4]-NU spuneam de fratia ca ai "actionat miseleste" ci ma refeream numai la mine, ca initial voiam sa iti scriu pe privat, de aia am spus "o fac într-un mod “mișelesc” și să mă arăt ca și “luminător” pe forum" => nu ma refeream nici aici la fratia ta, asa sunt io si asa-mi place, sa vorbesc putin "codat" si nu te-am ironizat! IARTA-MA!!! [/SIZE]
[SIZE=4]-"Primele cuvinte ale frăției tale sunt de “judecată” am spus adresandu-ma fratiei tale- la adresa mea! NU la altcineva![/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]-"mi se pare mie sau tonul tau este cam amenintator?"- ZICI bine, ti se pare!![/SIZE]
[SIZE=4]-"Spui la un moment dat ca nu mi-a placut nimic alaturi de Parintele Visarion si lucrarea dansului. De unde ai tras aceasta concluzie?" - pt ca "tii cu ursu" adica cu potrivnicii (Mirean si Negroponte, s.m.a.)[/SIZE]
[SIZE=4]-"Cine a judecat mai mult?" - nu te-am judecat, ci fratia ta ai inceput luandu-te de mine zicand ..., dar... nu isi aveau rostul... dar LASA ASA!!! si ti-am aratat "situatia" in care te afli cand incepi din PRIMA (asa cum ai facut cu mine) sa "judeti" ba chiar acuzandu-ma.... (eventual reciteste...)[/SIZE]
[SIZE=4]-"Tu m-ai facut praf doar pentru ca am propus sa reluam discutia" - nu asa se "provoaca" la discutie!!! in fine... Iarta-ma de DURITATE!!![/SIZE]
[SIZE=4]-"[/SIZE][SIZE=4]Referitor la ce a spus Parintele Cleopa despre Parintele Visarion
Cunosc bine acest eveniment. Din interior, nu din carti." - si eu il cunosc, de aceea am ARATAT si momentul de SLABICIUNE OMENEASCA al Pr.Cleopa, pt ca si Sf.Sa a fost om, si dupa cum am aratat mai sus sunt cazuri cand si atunci cand ajungi la sfintenie, te DOBOARA satana, chiar dupa "40 ani de ishasm"... asa ca NU e de mirare ca si pr.Cleopa a gresit in acel moment, acelasi lucru l-a facut si Pr.Arsenie Papacioc! NU ma mira si nu ma infricoseaza, ptk si eu si fratia ta si oricine altcineva poate CADEA mult mai rau! Iar in viata duhovniceasca e ceva NORMAL! Sunt caderi sunt si RIDICARI, dar sa avem grija sa nu fim prinsi cazuti, ci in picioare, sau macar in "ridicare"!!![/SIZE]
[SIZE=4]-"Care a fost rezultatul? Parintele Cleopa a fost INTERZIS in interiorul lucrarii. Pur si simplu nu mai am avut voie sa-l ascultam pe casete sau sa-i citim cartile." - mereu au fost probleme la Bucuresti si Buzau ba si la Craiova, dar la Brasov io nu stiu de asa ceva, SINCER!!! In fine sa uitam raul si sa mergem inainte, ca avem JUDECATA GREA!!![/SIZE]
[SIZE=4]-"probabil ca esti doar un membru corespondent al acestei lucrari, si nu ai cunostinta de lucrurile ce s-au intamplat in interior. Nu vreau sa ma gandesc si la o alta posibila varianta." - de cum ai inceput sa mi te adresezi mi-am dat seama ca NU ai citi ATENT ce ti-am scris, si ai inteles gresit anumite lucruri! dar reamintesc un lucru pe care l-am scris mai demult, poate nu te-ai uitat si nu ai citit: am mai bine de 17 ani de "uncenie" langa Pr.Visarion! asa ca mi s-a dat sa "cunosc" multe! si nu ca "am fost", MA TIN IN CONTINUARE, chiar daca fratii mei "aluneca" fiecare in extreme si ajunge de "sminteste" sau "lumineaza" pe altii de "erezia visarionista"! NU ma intereseaza, desi MA DOARE ca s-a ajuns aici si SUFAR!!! [/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE]
[SIZE=4]Iar ca sa arati faptele rele, mai bine ai cauta sa iei aminte la cuvantul Mantuitorului care zice: "de il vezi pe fratele tau gresind, ACOPERA-I GRESEALA ca si Tatal sa o acopere pe a ta"
asa ca mai bine NU mai discuti NIMIC, si ajuti si pe ceilalti sa INTELEAGA corect cele ce sunt deja eronate si au smintit si pe altii!!!
-"mai citeste o data ce a scris eu prima data si ce ai scris tu" - daca recitesc recitesc numai cuvinte de judecata si impotrivire, daca recitesc ce am scris, il stiu deje pe din afara! NU am ce sa indrept, ca mai intai am scris in word si dupa ce am recitit de N ori cateva zile, abia atunci l-am postat!!!
- de ce mereu ne indreptam mereu "noi aparatorii" la Taica Parinte si-l aparam si-i aratam sfintenia??? Pt ca fiecare copil isi apara mai intai mama si apoi fratii! Stii ca reactia negativa a oricui este extrem de garva atunci cand te iei de mama lui, si mai putin daca te iei numai de frati! Nici UCENICII pr.Cleopa NU sunt toti usa de biserica si nici ei nu sunt exemplu in societate, dar NIMENI nu se ia de ei, ci numai de "visarionisti"! S-a format o idolatrizare a pr.cleopa! si unii il au nu de evlavie si exeplu de urmat ci de "idol", si nu mai asculta in alta parte! NU stiu ci CUNOSC cazuri concrete!
Am si eu evlavie la Pr.Cleopa, am si la Pr.Arsenie Papacioc, si la Pr.Visarion, si la p.Teofil (langa care am stat mai bine de 9 ani) am si la Pr.Arsenie Boca! Dar NU ii iau de infailibili, cum unii incearca sa demonstreze a fi p.Cleopa, si la acestia ma refer de "idolatrizarea" sa! Si nu contest nici SFINTENIA vietuirii lor!
Cand spui "padure" intelegi darul lui Dumnezeu, intelegi lucurul Sau "bun foarte" - dar daca intri in ea gasesti si maracini si uscaturi... padure denaturata de pacatele oamenilor... de vointa si gandul Rau al omului contra naturii, dar si din FIINTA ei, caci fiecare lucru viu are existenta deci implicit moarte, caci NUMAI Dumnezeu ESTE! Verbul "a fi" prezent, arata VESNICIA lui Dumnezeu si OMNIPREZENTA Sa! Deci Dumnezeu NU exista, ci ESTE!!! Caci daca ar exista, nu ar mai fi! Existenta trece! Implica Sfarsitul! Deci nu te gandesti ca Dumnezeu a facut padurea sa fie rea! Asa este "natura" ei! deci NICI oamenii nu sunt toti "VERZI si RACOROSI" = folositori, ci unii sunt "USCATI si buni de foc"!
Am explicat destul de simplu si "nefilosofos" nici aici nici in ce ti-am scris mai sus! Deci daca reiei cu atentie si GAND curat, te-ar ajuta enorm, ca NU scriu din mintea mea, din "intelepciune" mea, ci reamintesc ce spune Dl Hristos IN SF.EVANGHLIE!!!! nimic din ce e al meu, NU e al meu, TOTUL este al lui Dumnezeu!!!
Deci frattele meu, te rog sa lasi in pace orice discutie de LAUDA sau DESCOPERIRE A RAULUI, atat legat de "visarionisti" cat si de ALTCINEVA, indiferent care ar fi! NE asumam prea multe pacate si JUDECATA GREA!!!!
Fii Binecuvantat!!! Doamne ajuta!!!
[/SIZE]
|