View Single Post
Vechi 24.12.2006, 10:11:25
Catalina Catalina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Nu poti spune ca-l iubesti pe Dumnezeu daca nu-ti iubesti aproapele.In fond noi sintem creati dupa chipul si asemanarea Lui. Viata ne-a demonstrat din pacate,ca exista multe situatii cind relatia dintre noi nu este chiar"ortodoxa". Asi vrea sa vad parerea voastra sincera despre aceasta problema. De exemplu, cum ar trebui sa raspunda sau sa actioneze cineva care este tachinat, dusmanit in permanenta de o alta persoana, periclitindu-i celui dintii, viata,cariera etc. Cum trebuie un bun crestin sa se apere sau sa anihileze astfel de "oameni" care nu au in suflet decit ura si ignoranta?
Oamenii rai se pot schimba daca las sa le intre in suflet credinta . 'Credinta muta muntii .' Cunosc multi oameni care vorbesc despre Dumnezeu ,dar au sufletul rece privind problemele celor din jur .Pe multi ii lasa indiferenti durerea si neputinta . Lucrez cu oamenii si de aceea stiu . Stau de vorba cu ei si vorbim despre multe lucruri ,despre viata de zi cu zi ,despre probleme cu care se confrunta in ziua de azi oamenii .Multi sunt nepasatori la necazurile celor din jur . Sincer va spun ,ma doare . Merg pe ideea ;'daca mie mi-e bine , ce imi pasa de cel de langa mine .' Nu termini o fraza ,in care spui ca ai nevoie de ceva ,ca si auzi ;'si eu am nevoie de ...(anumite lucruri) ' , cu toate ca unii au ,dar tin totul pentru ei .De ce sunt unii asa ? Eu nu am sufletul asa . Mi-e mie mila de cei care sufar si caut sa ajut cu ce pot pe fiecare . Imi dau lacrimile cand vad saracia din tara ,cand vad batrani care nu au nici ce manca si cum stau singuri ,fara un mic ajutor din partea nimanui .De ce oamenii au devenit asa rai ? Eu in doi ani am ramas fara multi prieteni . Din ce cauza ? Din cauza problemelor care s-au ivit in familia mea . Sa le fac rau ? Nu. Nu imi sta in caracter sa fac rau . Prefer sa ma retrag ,daca simt ca ceva nu merge bine . Familia mea este o familie care ajuta omul la greu ,nu trateaza cu refuz pe nimeni care ne cere ajutorul . Ajutam cu ce putem in limita posibilitatilor . Foarte multi au profitat de acesta bunatate si ne-au inselat . Da ,asa i se intampla si de curand sotului meu .Nu le-au pasat ca aveam probleme ,nu le-au pasat ca suntem oamenii buni si nu meritam sa fim tratati asa ,nu . Nu suntem naivi ,nu . Sunt prea increzetori in oameni , crezand ca fiecare are credinta si le este frica sa faca rau .Ne-am inselat . Chiar si prietenul sotului meu , de multi ani ,l-a tradat cand am avut nevoie de el la proces sa spuna adevarul . A mintit si nu i-a pasat ca adevarul rostit de el il va absolvi pe fiul meu de vina . Plangeam cand el depunea marturie si mintea . I-am zis ; Ce ai facut ? Nu iti este mila de familia mea ? Te-am rugat sa spui adevarul ,nu te-am pus sa minti .'El raspunzandu-mi ;' 'Mi-a fost frica .'Mintea iarasi. Stiu acest lucru deoarece chiar el ne spusese ca a fost sfatuit de cineva sa nu se complice cu asa ceva . El merge la biserica se considera un om cu credinta .CUM POTI SA SPUI CA AI CREDINTA ,DACA AI JURAT PE BIBLIE CA SPUI ADEVARUL SI AI MINTIT ? L-am rugat sa vina la urmatoarea sedinta de judecata sa spuna adevarul ,a promis ca va veni ,dar a mintit din nou ,nu a venit. Pe 30 ianuarie 2007 trebuie sa vina alt martor , pt noi ,sa spuna ce stie despre ceea ce s-a intamplat in seara aceea . Si in privinta acestuia am unele indoieli .Am fost oprita pe strada de parintii lui si mi-au zis ; 'De ce l-ati pus martor , el nu stie nimic ,el nu a vazut nimic .' Mintea si mama lui . Ii cunosc foarte bine si pe ea si pe fiul sau .Si in decursul a doi ani am aflat multe lucruri de la ei ,care aratau ca stiu multe . Am proba ca a mintit prietenul sotului meu ,am proba si in privinta acestui martor care zice ca nu a vazut nimic . Sunt inregistrari audio ,facute de mine in calitate de investigator (detectiv ).Sunt pe masa judecatorilor . Sper ca vor fi audiate si se va vedea ca nu am mintit niciodata din ceea ce am declarat noi familia Mihalcea . Spune-ti dragi oameni ca raul nu este in unii oameni ? Cum sa stau eu cu mainile incrucisate la aceste minciuni ,care distrug viata fiului meu si a familiei mele ? Ce sa fac in privinta lor ? Sa las ca mincina sa castige ? Eu ii rog din nou sa vina sa spuna adevarul , dar daca nu vor dori nu sunt nevoita sa-i acuz de marturie mincinoasa ? Aceasta acuzatie o pot proba prin probele administrate la dosar .Dar aceasta acuzatie le va face mult rau ,pot trai si ei cosmarul unui proces . Eu stiu ce inseamna un proces . Fara somn linistit ,lipsuri materiale ,umilinta , indiferenta celor din jur si cate mai cate . Ce sa fac ,cum sa-i rog sa spuna adevarul ?
Reply With Quote