Vedenii
[COLOR=purple]40. Misterele Pucioasei :[/COLOR]
[COLOR=purple] Cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][COLOR=blue]( Cap. XXV :[/COLOR] Vedenii [COLOR=blue]) -Partea a III-a.
[/COLOR] Aici se întâlnesc alte aberații, cu pretenții de proorocii vitale pentru mântuirea păcătoșilor. Nicolae Stoica e prezentat ca un providențial “mântuitor”, prin care Dumnezeu urma să dezrobească din lanțurile păcatelor întreg poporul românesc. Deși neamul lui “a fost rău”, s-a găsit cineva dintre strămoșii lui care să fie “bun” și așa i s-a transmis o genă providențială și bietului Nicolae. Căsătorit cu forța cu Virginia Tudorache, o femeie mai mare cu 15 ani decât el, chioară de un ochi și clientă fidelă a clinicilor de psihiatrie, Nicolae Stoica a răbdat cât a răbdat, apoi și-a luat câmpii și s-a însurat cu altă femeie, care s-a arătat a fi normală și dispusă să-i facă și copii. Fuga lui Nicolae în lume este minimalizată aici în mod forțat, pentru că ea a fost de fapt o grea lovitură asupra credibilității “lucrării”. Dar atunci ce rost mai avea această prezentare a lui Nicolae ca unic izbăvitor? Ce și pe cine a dezrobit acest hristos mincinos care a fost Nicolae Stoica? Prezentarea lui la superlativ, ca (cităm) “[COLOR=blue]spiță, ca să dezrobesc acest neam” [/COLOR]este cel puțin ridicolă, dacă nustupidă de-a dreptul, căci Nicolae a rămas un modest anonim, care n-a dezrobit pe nimeni, și despre care nimeni din “poporul Domnului” nu mai vorbește astăzi.Acum toate privirile extaziate ale adepților sunt îndreptate spre alți “izbăvitori”, Mihaela și Nicușor, care au preluat din mers frâiele “lucrării”și îi conduc pe toți în trap săltat.
După nici o lună mai târziu, siguranța de sine, precum că “[COLOR=blue]Nu pierde Dumnezeu Împărăția, și nici pe acest om”, [/COLOR]este înlocuită cu un scepticism dureros și convulsiv, în care “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” se recunoaște adânc “[COLOR=blue]păgubit[/COLOR]” prin fuga lui Nicolae, iar [COLOR=blue]“toată agoniseala Îi este veștedă”. [/COLOR]Cât despre “vasul Domnului”, Verginica, chipurile ea a ajuns de-a dreptul în pericol de moarte. Nicolae nu va scăpa nici el prea ușor, căci este amenințat cu durerile care au să vină:
[COLOR=blue]“…Acum sunt Eu păgubit, dar mai târziu ești tu păgubit; mai târziu te va durea pe tine. Acum Mă doare pe Mine. Toată agoniseala Îmi este veștedă. Nimeni dintre voi nu vede, decât numai trâmbița Mea. Daniele, ții minte ce ți-am spus eu, că vrăjmașul rău ucide vasul Meu? Daniele, sfoara cerească cu care a fost Nicolae legat când l-am cununat, cu ea se desfășoară lung. Măi Daniele, poporul Meu iubit, voi nu știți, n-ați priceput, că uite, fuga lui Nicolae de la locurile sfinte e uciderea vasului Meu” (8 noiembrie 1973)[/COLOR]
Asocierea dintre “dezertarea” lui Nicolae și prezumtiva moarte a Verginicăi este o exagerare. Verginica a murit după alți 7 ani, din motive exclusive de boală.
[COLOR=blue]9.[/COLOR] Vedenie cu un foc mistuitor
Într-o vedenie pe care a avut-o în 1979, cu puțin timp înainte de a muri, Verginica a “văzut” cum va veni o ispită, o încercare din care toți vor muri și numai ea va scăpa ca prin minune. În 1980 s-a întâmplat exact invers: Verginica a murit, iar ceilalți au rămas.
[COLOR=blue]“ …Că iată Verginica, trâmbița Mea, a avut o vedere și plângea când o vedea. Era într-o poiană verde și era plină de lume și prin lume mai era și din neamurile voastre. Și a venit cineva și a închis locul acela. Și trâmbița striga cu lacrimi: vino la mine, că cine se închide în locul acela, nu mai poate ieși. Și nimeni nu auzea, că a venit o fanfară cu cântare dulce și au început toți să joace. Și a întrebat Verginica și a început să apuce unul, doi, până la nouăzeci și doi, dar n-a mai putut salva pe nimeni, abia a scăpat ea singură, că [/COLOR][COLOR=fuchsia]a venit focul și i-a mistuit[/COLOR][COLOR=blue] pe toți. Cei ce erau afară, au scăpat și s-au sfințit prin binecuvântare sfântă. Și o veți vedea (profeția), că nu se ascunde de ochii voștri…” (8 februarie 1979)[/COLOR]
[COLOR=blue]10.[/COLOR] Vedenie cu părinții creștinului Ilie Bunea (tatăl)
[COLOR=blue]“…Mi-a scos Domnul la iveală să văd, pentru că se făcuse de cineva o întrebare și nici până acum n-am dat nici un răspuns, că nu îmi venise la iveală ca acum, ca prin minune să-mi iasă în cale nenea Ioan și țața Bălașa, părinții lui Ilie Bunea. Amândoi plini de sudoare, și amândoi cu povară grea în spate, că se încovoiaseră de greutate. Of, și ce milă îmi era de ei! Și i-am întrebat ce au în spate așa greu și unde se duc cu această greutate. Și ei nu știau ce să mai facă de bucurie că m-au întâlnit, iar în loc să-mi dea răspunsul la ce i-am întrebat, mă întrebau cum să facă ei și pe cine să trimită acasă pe pământ la ai lor copii, să facă ce-or ști și ce-or putea, să-i scape și pe ei de această povară, că n-o mai pot. Și mi-au spus că și nenea Gheorghe Drăgan cu soția lui tot așa cu povară umblă în spate. Și iar i-am întrebat pentru ce poartă această povară și până când. Și ei au început să plângă și n-au mai putut să-mi dea răspunsul de plâns. Și am zis așa:”O, Doamne, de unde să aflu răspunsul despre aceste suflete?” Și îndată mi-a venit răspunsul la ureche. Dar cine și de unde a venit răspunsul, voi afla. Și mi-a zis așa: “Acești oameni vor purta această povară până la judecată, și dacă Judecătorul Se va îndura să le-o ia, scapă de ea, iar dacă nu, rămân pe veci cu ea, pentru lăcomia de pământ, că se judecau prin tribunale pentru a avea pământ. Aveau dreptul, nu aveau, se judecau ca să-l câștige. Iar acum ce au câștigat?că-l poartă în spate, și nu știe nimeni cât timp.”[/COLOR]
[COLOR=blue]Scumpilor copii ai acestor oameni, adică ai acestor răposați, luați aminte ce vă spun, iar dacă nici acum nu veți crede și nu veți lua în seamă nici acum, cer la Domnul cu lacrimi șiroaie să vă aducă la ei să vedeți, că toți așteptați de la Domnul semne. (9/22 iulie 1984)[/COLOR]
Seninătatea cu care Verginica prinde din eter în ureche răspunsuri la propriile introspecții, fără a-și face prea mari probleme asupra provenienței lor, seamănă perfect de bine cu celebrul slogan al pușcașilor “eficienți” și fără scrupule: “Întâi tragi fără somație, și apoi vezi cine e victima!” Îndemnul biblic este însă complet diferit: [COLOR=#993300]“Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume.” (I Ioan 4,1)[/COLOR]
Mesajul e simplu: urmașii lui Ioan Bunea, dacă nu vor să o pățească și ei ca strămoșii lor, Ioan și Bălașa, să facă bine și să mai “risipească” din pământul moștenit de la bunici. Adică, să facă o donație în stânga, una în dreapta, că “pământul e al Domnului, și de vândut nu se vinde”. Zis și făcut. După lungi tergiversări, de ani și ani de zile (fiincă urmașii lui Ioan Bunea simțeau că aici nu-i lucru curat), un nepot mai blajin (Ilie Bunea-fiul) a cedat insistențelor cu care liderii pucioși căutau să pună în practică aceste insinuări, și a donat pământurile moștenite de la bunici. De atunci, Ilie Bunea (fiul) n-a mai avut liniște, căci liderii pucioși vedeau în el acum un om lipsit de valoare (pentru ei, valoarea lui era chiar pământul, pe care îl făcuse donație, din prea multă amabilitate pentru liderii pucioși)
|