Subiect: Povesti cu talc
View Single Post
Vechi 26.02.2009, 07:23:30
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=#008000]Un simplu gest

Un băiețel ce vindea reviste pentru școala sa, a ajuns în fața unei case pe care oamenii o vizitau foarte rar. E o casă veche, la un pas de a se dărâma, iar proprietarul acesteia e un bătrân care cu greu ieșea afară. Iar când ieșea nu își saluta niciodată vecinii, ba mai mult le arunca priviri crunte, dușmănoase.

Băiețelul își luă inima în dinți și bătu la ușa bătrânului. În timp ce aștepta a început să transpire și să tremure de frică. A fost avertizat de părinții săi să ocolească acea casă. Dar trebuia să își facă norma la vânzarea revistelor, așa că nu avea încotro.
[/COLOR]
[COLOR=green]Pe când era pe punctul să renunțe și să plece mai departe, ușa s-a deschis încet.
- Ce dorești? l-a întrebat bătrânul.
- Domnule, eu vând aceste reviste și mă întrebam dacă nu cumva doriți și dumneavoastră să cumpărați una.
[/COLOR]
[COLOR=green]Bătrânul se holba la copil fără să scoată un cuvânt pe gură. Băiatul, reușind să arunce o privire în casa bătrânului, observă că acesta are deasupra șemineului o colecție de figurine-căței foarte vechi.
[/COLOR]
[COLOR=green]- Colecționați căței?, întrebă curios băiatul.
- Da, am multe colecții. Ele sunt familia mea, sunt tot ceea ce am.
[/COLOR]
[COLOR=green]Auzind acestea băiatului i se făcu milă de bătrân pentru că părea un suflet atât de singur.
[/COLOR]
[COLOR=green]- Știți, domnule, eu am câteva reviste pentru colecționari care ar fi perfecte pentru dumneavoastră. Una dintre ele este chiar despre căței.
- Nu băiete, nu am nevoie de nicio revistă. La revedere, zise bătrânul în timp ce închidea ușa.
[/COLOR]
[COLOR=green]Băiatul s-a întristat pentru că nu a reușit să-și vândă revista. Mai trist era însă la gândul că acel bătrân era atât de singur în casa lui mare. Mergând acasă îi venise însă o idee. [/COLOR]

[COLOR=green]Avea o mică figurină cu un cățel pe care o primise de mult de la mătușa lui. Cum acea figurină nu însemna foarte mult pentru el de vreme ce avea un câine în carne și oase și o familie numeroasă, s-a decis să i-o ducă bătrânului.
[/COLOR]
[COLOR=green]A fugit într-un suflet la casa acestuia și a bătut la ușă. Bătrânul a deschis și i-a spus tăios:
- Băiete, ți-am spus că nu am nevoie de nicio revistă!
- Domnule, știu asta. Eu doar v-am adus un cadou. [/COLOR]

[COLOR=green]Zicând acestea, copilul i-a înmânat figurina iar fața bătrânului s-a luminat într-o clipită.
- Eu am un câine acasă, așa că acesta e al dumneavoastră, continuă băiatul.
[/COLOR]
[COLOR=green]Bătrânul a încremenit de uimire. Nimeni, niciodată nu i-a dăruit nimic și nici nu i-a arătat atăta bunătate.
[/COLOR]
[COLOR=green]- Băiete, tu ai o inimă mare. De ce ai făcut acest gest?
Copilul îi zâmbi bătrânului și îi răspunse:
- Pentru că îți plac câinii!
[/COLOR]
[COLOR=green]Din acea zi bătrânul a început să iasă mai des din casă și să intre în vorbă cu vecinii săi. El și băiatul au devenit buni prieteni. În fiecare săptămână copilul venea la el în vizită împreună cu cățelul său.

[/COLOR][COLOR=green]Să nu uităm niciodată că suntem aici pentru a-i face fericiți pe cei din jurul nostru, pentru a le aduce lumină și speranță! Un simplu gest poate schimba o viață.[/COLOR]