Citat:
În prealabil postat de Negroponte
erezia nu trebuie aparata in nici un fel,ci dimpotriva demascata.Cel ce apara pe eretic,este eretic,chiar din ignoranta sau fanatism.
|
Ai dreptate, parinte!
Dar te rog frumos, parinte Adrian, sa imi spui (legat de SUBIECTUL threadului) ce EREZIE ai intalnit Sf.Ta la Pr.Visarion sau la ucenicii sai???? La unuii dintre ucenici cred sa fi intalnit elemente care sa duca a erezie, si iarta-ma ca te corectez, NU NUMAI LA VISARIONISTI gasesti astfel de elemente!
DOCTRINAR - NU cred ca ai intalnit erezie la Pr.Visarion personal, pt ca TOT ce a invatat, NU a spus de la sine!
...cum nici la Pr.Cleopa NU ai intalnit, sau la alt parinte!!! Pr.Visarion daca ar fi spus erezii, crede-ma ca
Pr.Arsenie Boca il OPREA demult din PREDICARE (au fost f.apropiati), sau mai mult, PF.IUSTINIAN MARINA il oprea, sau p.Dumitru Staniloae cu care s-a cunoscut si au comunicat mult!!! sau de ce nu PF.DANIEL cu care se stia de mult tp???
MORAL - s-a denaturat mult "lucrarea" datorita acelor persoane care NU au inteles corect invatatura transmisa de Pr.Visarion si au "smintit" pe altii (dintre care faci parte si Sf.ta - imi pare RAu si ma doare, SINCER)!
De aici "vestea" denaturata depsre Pr.Viasrion, dar NU este de vina Pr.Visarion, cum nu este de vina BISERICA ca se intampla atatea necuratii intre "madularele" ei... cum nici Sf.ta nu te poti impune in sufletele enoriasilor sa fie SFINTI, asa nici Pr.Visarion nu s-a impus, ce a invatat a lasat liber arbitru fiecaruia de a alege sa faca sau nu!!! Hs a spus "
DE VOIESTE CINEVA SA VINA DUPA MINE..." -> asta a facut si Pr.Visarion! Unii au luat invatatura sa precum "calu" sau altii au inteles-o eronat, sau altii au inteles CORECT! Dar mandria nu este un pacat ce ii ataca numai pe "UNII"... ci pe TOTI!!! si de aici alta "cauza" in denaturare!!!
Daca ar fi invatat gresit mereu Pr.Visarion NU mai avea UCENICI care sa fie PREOTI, sau EPISCOPI, sau STARETI si STARETE, monahi (multi in Sf.Munte) sau calugarite!!!
Deci daca ai ceva cu 'ucenicii' si ii vb de rau (si nu numai pe ei, pe ORICINE) e treaba sfintiei tale, iti ASUMI orice RESPONASBILITATE de neimplinrea poruncii IUBIRII si a calcarii poruncii de a nu Judeca!!! Porunci date de INSUSI Domnul Hs!
Mai multe NU am ce sa spun ca si sfintia ai STUDIAT si consider ca le CUNOSTI nu numai le stii! (diferenta mare intre "a sti" si "a cunoaste")
Vai de noi ce stim si NU facem!!!
Binecuvantati si ma iertati!!!! Sarut'mana parinte!!!