Pe forum au apărut două citate din “Cuvântul lui Dumnezeu” ale căror mesaje se contrazic.
Primul citat de pe forum (#532) prevestește că Nicolae Stoica, soțul legitim al Verginicăi, se va întoarce la ea și va fi vindecat de necredința lui în “lucrarea” de la Pucioasa, cu ajutorul special al unui lider pucios care se va milostivi de el:
[COLOR=blue]Și omul de lângă pom, astăzi e rănit din tălpi și până în creștet și nu e doctor să îl panseze… Și când va veni un altul, de-al Domnului, acela se va milostivi și îl va lua pe seama sa și [/COLOR][COLOR=fuchsia]îl va trata spre vindecarea sa[/COLOR][COLOR=blue]…” (14 februarie 1974)[/COLOR]
Al doilea citat de pe forum ( # 536) apare după moartea lui Nicolae Stoica, pentru a drege imaginea liderilor pucioși, care și-au dovedit neputința de a-l întoarce pe Nicolae la “credință”. Acum se mărturisește deschis că Nicolae “[COLOR=fuchsia]nu putea fi dezlegat de sub legăturile atât de tari cu care a fost legat de satana[/COLOR]” decât prin moartea trupului. Toate lăudăroșeniile optimiste din anul 1974 sunt trecute acum sub o tăcere mormântală. “Dumnezeul de la Pucioasa”, care pretindea că va trimite un om “[COLOR=blue]de-al Domnului[/COLOR]” care îl va trata pe Nicolae de boala necredinței în “lucrarea de la Pucioasa”, se spală acum pe mâini ca Pilat din Pont, pretinzând că “[COLOR=fuchsia]altfel n-am putut să-l scot, decât așa cum am lucrat acum cu el. Amin.[/COLOR]” Cu alte cuvinte, după ce a răbdat 35 de ani rușinea neputinței de a-l reconverti pe Nicolae Stoica la ideologia Pucioasei, a decis să-i ia viața, că altfel nu se mai poate:
[COLOR=blue]“ Și acum, trâmbița Mea Verginica se pregătește pentru locul cel din cer al însoțitorului ei dat ei de Mine la începutul acestei lucrări și apoi răpit de lângă ea de lucrarea satanei. Ea a venit acum și l-a luat ca să-l dezrobească de sub satana, care-l ținea legat, căci altfel acesta [/COLOR][COLOR=fuchsia]nu putea fi dezlegat de sub legăturile atât de tari cu care a fost legat de satana[/COLOR][COLOR=blue]. Voi, cei trei slujitori ai jertfelnicului cel de foc din grădinița cuvântului Meu de azi, numiți de acum numele acestui fiu cu rugăciune pe masă timp de patruzeci de zile în patruzeci de sfinte liturghii pentru el, așa cum Eu i-am învățat pe ai Mei să lucreze pentru cei ce pleacă nepregătiți din trup. Eu, Domnul, vă voi povățui pe voi îndeaproape și vom birui pentru calea cea bună spre cer a acestui suflețel, căci satana e tare supărat acum, când i s-a stricat biruința lui prin care Mi-a ținut acest fiu în lanțurile lui prin cea care l-a smuls pe el demult, demult din brațul Meu de Păstor. Pace vouă, fiilor! V-am dat ajutor mare să puteți pentru acest fiu dezlegat acum de sub legături ca să-l puneți voi la locul lui, voi, și nu cea care l-a robit pe el sub satana, [/COLOR][COLOR=fuchsia]căci altfel n-am putut să-l scot, decât așa cum am lucrat acum cu el. Amin.[/COLOR]
[COLOR=blue]Pace ție, poporul Meu! Veghează, tată, pentru biruința Mea și a ta! Fii credincios și învață tot mai mult să știi să Mă primești când vin cu vești la tine, căci cel ce nu Mă primește, acela nu Mă cunoaște, fiindcă așa vrea el. [/COLOR]
[COLOR=blue]Pace ție, poporul Meu! Eu sunt Păstorul Cel bun, Domnul Iisus Hristos! Eu sunt Păstorul tău, poporul Meu. Amin, amin, amin. [/COLOR]
[COLOR=blue]12-02-2009 [/COLOR][COLOR=blue]”[/COLOR]
Cei care se simt complexați, pretinzând în gura mare că pe acest topic s-au căutat cu orice preț chichițe gazetărești și securiste pentru a-i umbri pe cei de la Pucioasa, sau că “[COLOR=blue]mintzim asha ca pe o barfa[/COLOR]” sau “[COLOR=blue]contrapunem marturiile[/COLOR]”, sau că “[COLOR=blue]am lucrat cumva in KGB?[/COLOR]” , sau că Maria Margareta “este “[COLOR=blue]de la secu' [/COLOR]și [COLOR=blue]shtirista la radio-shantz[/COLOR]” și se comportă “[COLOR=blue]ca un falnic securist-activist-comunist[/COLOR]”,
ar putea să constate, imparțial, că aceste inconsecvențe nu ne sunt nouă imputabile, pentru simplul fapt că am avut îndrăzneala să le scoatem la lumina zilei. Iar dacă totuși “[COLOR=blue]contrapunem marturiile[/COLOR]”, o facem doar pentru că acestea se contrazic flagrant, încât nu mai știi de ce parte este adevărul.