Citat:
În prealabil postat de vasinec
Nascocirea cu "mari pastori angajati in polemici teologice pe forumuri" arata teama ca si cei mai pregatiti ortodocsi pot fi pusi in dificultate de simpli "sectanti".
Unde ati intalnit dvs. "mari pastori" pe forumuri? Sau ce v-a facut sa "credeti" (sau sa nascociti) ca pastorii, mari sau mici, se ocupa de polemici pe forumuri?
|
deci se pare ca la voi fala asta a contrazicerii pe baza de citate din scripturi este o mare vrednicie... poi atzi avut de la cine invatza...
ca nu degeba i-a numit CLD asha pe adventishti :
"ingerii lui antichrist se vor chema"
shi mai sus tzi-am aratat ca avea foarte Mare dreptate dar ca shi dojana shi nu ca shi judecata spunand ca nu vetzi intra in Rai, ca nu are sa va primeasca, oricat il numitzi Domnul, Isus, Domnul Isus... in timp ce o batjocuritzi pe sfanta Sa Maica pe care noua ne-a poruncit sa o venerem mult mai mult dacat pe mama noastra trupesca, mama care ne-a facut shi crescut shi ne-a hranit o viatza intreaga, shi de aia pentru ca daca nu era Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu demult dadea Dumnezeu pierzarii pamantul aceste din pricina faradelegilor nemaivazute de pe el... cum nu s-au mai pomenit... deci pentru ce il numitzi voi Domn daca sambata nu credetzi ca a dezlegat-o, nici nu credetzi ca nashterea shi zamislirea a fost minunata din Pururea Fecioara Maria, care a ramas doar Logodita cu dreptul Iosif deci nu a mai avut copii trupeshti ci doar Duhovniceshti... (sf Ioan Teologul, shi apoi ceilaltzi apostoli eventual), nici pentru purtarea sfintei Cruci shi sfintele Sale Patimi caci socotitzi sfanta Cruce drept un idol, shi nici pentru Inviere ca voi credetzi doar ca la judecata va fi invierea tuturor shi pana atunci sfintzii sunt mortzi, nici pentru Cuvantul Lui Dumnezeu caci este spre smerenie shi pocaintza dar voi crezandu-va gata mantuitzi shi pocaitzi nu va mai intoarcetzi niciodata la smerenie shi Adevar...
deci "draga" domnule Vasinec, teologii se incurca in voi pentru ca suntetzi asha ca shi scietzii, nu pentru ca atzi spune voi cuvinte drepte cu temei biblic... ca smerindu-se nu le vine sa va ia la bataie ori sa va alunge ci ascultand de Hristos shi Trambitza nr 3 fac ce au fost invatzatzi, sa nu faca contraziceri shi grozavii shi gloria onor-mandriei pe baza de citate biblice... caci a zis Trambitza nr 3: "nu da ma cu parul in viespii sectari" iar la unul ce voia sa se roage mereu cu moliftele sf Vasile i-a zis: "nu-tzi baga ma capul intre viespi"... in cuibul de viespi, ceva de genul asta pentru ca trebuie sa-tzi "pazeshti Capul de frig shi de prostie" (frig=frica+strig, prosti=pro-shtie, iar capul este ala mititel cat o cirtutza ori o iotutza mica shi draga)
deci nu va judec, dar iata ca imi pare ca voi nu facetiz altceva decat OLeaca de infranare de la carnea de porc in timp ce toate celelate le mancatzi lesne, facand o mare deosebire in duhul lacomiei, ori porc ori restul...
deci pentru ce va incapatzanatzi sa-i ascultatzi pe protestantzi shi sa-i urmatzi pe baptishti cand v-am aratat ca voi atzi idolatrizat pe Hristos ca-ci voi vedetzi in el doar un om caruia ii spunetzi asha foarte frumos shi adulator ca este Domnul Isus, dar negatzi toate cele ce le-a spus shi le-a facut... vorbind despre o credintza... despre ce credintza e vorba?
ca sabatul se tzine sambata ca e scris pe piatra?
poi a fost dezlegata ziua Sambetei, dar voi nerecunoscandu-l pe Hristos drept Dumnezeu ci doar un simplu om, negatzi ca ar fi avut aceasta putere de dezlegare a ei ca sa nu mai fie tzinuta daca credinciosul are altceva de facut... ca sa nu-i mai fie poticnire odihna shi sa poata el face binele caci binele de la Dumnezeu niciodata nu a fost oprit, de a fi facut de credincios...
dar daca este vorba despre cum se tzine sabatul, ca pentru asta ei fi venit pe acest forum shi ne tot pui in dificultate, atunci repet iarashi:
sabatul cel nou se tzine conform predaniilor apostolice shi a hotararii sf Constantin shi maica sa Elena ce s-au numarat cu apostolii, deci se tzine, de sambata seara pana luni dimineazta, precum in cer asha shi pe pamant, a fost o seara shi a fost o dimineatza, ZIUA intai, caci asha ne invatza Cuvantul lui Dumnezeu... shi astfel s-a facut Lumina, caci inainte Duhul Lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor shi intunericul era deasupra genunii... shi a zis Dumnezeu "Sa fie Lumina" shi a fost Lumina... shi a vazut Dumnezeu ca lumina era buna, shi a numit Dumnezeu Lumina ZI, shi intunericul l-a numit noapte.
(ma iarta ca te-am judecat iarashi... dar daca nu pricepi cu vorba buna, atunci tzi-am aratat ca defapt voi suntetzi doar ingerashii lui antichrist, shi ca a grait drept CLD, ca asha imi pare shi mie daca ma gandesc la voi, deci ca Bine v-a dat CLD, cuvant de indreptare ca sa va pocaitzi eventual, ca nu ca sa judece a venit ci sa afle pe cel pierdut, care iata eu sunt, ca nu m-am putut abtzine shi v-am judecat, shi nu e voie sa judec, dar nu v-am judecat ci am intrebat, deci ia-le ca intrebari despre felul vostru de a crede, a urma pe Hristos, caci asha va vetzi chema, asha cum a zis Cuvantul Lui Dumnezeu, shi nu am facut-o ca sa va jignesc, ci sa va intreb cum mai statzi cu credintza voastra cu care atzi venit sa ne persiflatzi shi sa ne punetzi in dificultate teologii noshtri. deci fi bun shi ma iarta, caci despartzirea oilor de capre Duhul o face, sf Treime shi Ingerii Cerurilor, deci nu te mahni din pricina mea, un tanar putregai, om rau shi plin de eres shi secta prin interior orishicat ash fi eu de mirean din BOR shi pacatos pe deasupra... deci ma iarta.)