Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Deși ferită și liberă de orice păcat, m-am supus morții, pentru că moartea este singura cale de a ieși din lumea aceasta. N-a fost scutit nici Fiul meu : doar că pentru noi doi , moartea n-a fost o pedeapsă, ci numai o trecere in slava cerească. Eu nu eram in primejdie să mor de moarte rea, pentru că nu mai aveam in mine nici-o umbră de păcat. Cu toate acestea, m-am pregătit de moarte impodobindu-mă cu multe virtuți, pentru ca să am o slavă și mai mare. Intr-adevăr , eu mi-am dat sufletul in mâinile Fiului meu și nu după multă vreme, am fost ridicată și cu trupul la cer. Fiule, inainte de toate, pregătește-te de moarte. Intre toate lucrurile acestea este lucrul cel mai mare și mai insemnat și trebuie băgat in seamă, pentru că de moarte atârnă toată veșnicia. Nu ești sigur că vei sfârși cutare sau cutare lucru, insă știi sigur că vei muri. Și de ce trăiești așa de nepăsător, ca și cum ai mai avea multă vreme la indemâna ta și parcă ar trebui să mori in urma tuturor. Nu știi unde, când și in ce loc vei muri. In viață vezi altceva decât moartea ? Și pentru ce nu te pregătești bine, de vreme ce te poate apuca pe neașteptate ? Adesea auzi zicând , că aici sau acolo cineva a murit pe neașteptate, și pentru ce anâni oare atâta indreptarea vieții tale ?
<<< Va urma >>>
|
Fiecare clipă poate fi cea din urmă pentru tine, precum a fost și pentru alții și deși sănătos și voinic poți să cazi in mormânt. Mare greșală faci crezând că numai bătrânii sunt in primejdie, pentru că și tinerii și voinicii au murit pe neașteptate. Vai de tine dacă te găsește moartea nepregătit ! Dar și ferice de tine de te va apuca pe când ești in harul lui Dumnezeu.
Nu este o moarte mai dulce ca și aceea la care se pregătește omul des, căci deși păcătos, prin durere și pocăință iți va fi dulce. Nu amâna să faci pocăința , pentru că nu se știe dacă in ceasul morții va fi timp să mai faci cel puțin un act de căință.. Mulți s-au intors la acest gând : In curând vom zice mormântului: " tu ești tatăl meu, iar pe viermi ii vom numi surorile noastre". Vei urî viața delicată și molatecă, de te vei gândi că in curând trupul tău se va împuți și va putrezi in mormânt. Atunci te vor uita toți cei cu care ai petrecut o viață veselă și păcătoasă și vor avea groază de trupul tău, pentru putoarea de nesuferit ce va ieși din carnea ta. Vor duce trupul tău putred la mormânt, și se vor ruga pentru sufletul tău, abia cei puțini, cărora le-ai făcut ceva bine in viața ta. Gândește-te bine, mai mult decât la orice, că vei merge in veșnicie și nu te vei mai intoarce niciodată. Acesta este un gând mântuitor pentru toți, dar mai ales pentru cei lipiți de pământ. Mare adevăr este că omul lumii nu ințelege și zice că acest gând al morții, aduce intristare peste măsură. Dar ce-i folosește că face de toate, dar va uita de moarte, dacă moare mai iute decât crede el ? <<< Va urma >>>