View Single Post
Vechi 27.02.2009, 19:50:39
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Mie imi plac si 1 si 8 martie, in special fiindca incepe primavara.

In Bucovina, nu stiu daca si in restul Moldovei, 1 martie este ziua barbatilor, iar martisoarele se dau in special la baieti. Rar imi aduc aminte sa fi dat martisoare la fete. La profesoare da, dar nu la colege/prietene. Profesorii barbati primesc cadouri mai substantiale. 8 Martie este ziua femeilor, si obiceiul este ca baiatul care a primit un martisor de la o fata sa ii dea un mic cadou. M-a uimit prima data cand eram la facultate cu tineri din sudul tarii cand, le-am oferit martisoare de 1 martie si ei s-au simtit cam stanjeniti. Apoi mi-au spus ca la ei martisoarele se dau numai la fete.

Daca in Romania obiceiul martisoarelor s-a pierdut mult, in Bulgaria in schimp este infloritor si nu prea vezi kitschurile care se mai vand pe la noi. Nu exista persoana sa nu poarte la mana (la ei martisoarele sunt snururi care se leaga la mana) martisoare pe care sa le lege de primul copac inflorit pe care il vad in acea primavara. Este chiar frumos sa vezi copaci infloriti cu snururi alb cu rosu legate printre flori. :)
Reply With Quote