View Single Post
Vechi 27.02.2009, 21:25:35
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec
Ce intelegeti din "sufletul care pacatuieste acela va muri"?
Vi s-a explicat mai sus. Inseamnă starea de moarte duhovnicească văzută ca îndepărtare de D-zeu, nu inseamnă faptul că acel suflet incetează să mai existe:
Mat.8.21 “Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc și să îngrop pe tatăl meu. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine și LASĂ [COLOR=red]MORȚII SĂ-ȘI ÎNGROAPE MORȚII LOR.[/COLOR]”
Și de Pavel la 1 Tim.5.5-6 “Cea cu adevărat văduvă și rămasă singură are nădejdea în Dumnezeu și stăruiește în cereri și în rugăciuni, noaptea și ziua. Iar cea care trăiește în desfătări, [COLOR=red]DESI E VIE, E MOARTA[/COLOR].”
Este vorba aici de persoane care viețuiesc, dar dacă nu au credință sunt ca și moarte, acesta este sensul pe care il are cuvântul “moarte” și în versetele pe care l-ai înșiruit domnule vasinec, nu acela că sufletul omului moare odată cu trupul său cum susțin adventistii tăi.

Citat:
În prealabil postat de vasinec
In plus, in Sfanta Scriptura nu exista niciodata expresia "suflet nemuritor".
Dar cuvintele de aici pentru voi adventistii ce inseamnă?
Ioan 3.15 "Ca tot cel ce crede în El să nu piară, ci să aibă [COLOR=red]viață veșnică.[/COLOR]
[COLOR=black]Ioan 6.47 "Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce crede în Mine are viață [/COLOR][COLOR=red]veșnică."[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Ioan 11.25 "[/COLOR][COLOR=#000000]Eu sunt învierea și viața; cel ce crede în Mine, [COLOR=red]chiar dacă va muri, va trăi.[/COLOR]"[/COLOR]
[SIZE=1]Petru 3.18 „Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, [COLOR=red]omorât fiind cu trupul, dar VIU FĂCUT CU [/COLOR][COLOR=red]DUHUL,[/COLOR] CU CARE S-A COBORÂT ȘI A PROPOVĂDUIT ȘI DUHURILOR ȚINUTE ÎN ÎNCHISOARE, care fuseseră neascultătoare altădată, când îndelunga-răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, și se pregătea corabia în care puține suflete, adică opt, s-au mântuit prin apă”. [/SIZE]
[SIZE=1]Am încercat să dau citatul complet. Sf. Petru se referă clar la cele trei zile ale Mântuitorului în care a fost mort cu trupul (pentru că spune clar “omorât cu trupul”) și la pogorârea Sa în Iad unde erau duhurile unor oameni care trăiseră demult pentru că face și precizarea „în zilele lui Noe”[/SIZE]
[SIZE=1]Apoi în aceași carte biblică și referindu-se la același episod sf. Petru face precizarea :[/SIZE]
[SIZE=1]1 Petru 4.5-6 „Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții. Că spre aceasta S-A BINEVESTIT MORȚILOR, CA SĂ FIE JUDECAȚI CA OAMENI DUPĂ TRUP, DAR SĂ VIEZE DUPĂ DUMNEZEU CU DUHUL. “ În Biblia tradusă de B. Anania scrie “s-a bivestit CHIAR ȘI morților” iar în Biblia Cornilescu: “ȘI CELOR morți". Adică sensul e clar: pe lângă cei vii cărora le-a propovăduit Mântuitorul în timpul vieții pământești le-a propovăduit ȘI CELOR MORȚI în timpul coborârii în Iad.[/SIZE]