Citat:
În prealabil postat de erzbet
Fiul lui Dumnezeu s-a sacrificat pentru oameni, el fiind Dumnezeu deci sentimentele lui nu pot fi comparate cu sentimentele umane.
Prin sacrificu se dovedeste iubirea, dar iubirea are nevoie de dovezi? Este un sentiment ce nu poate fi exprimat in cuvinte. Iubirea este vesnica, dar asta nu presupune legarea pe viata e 2 oameni care au savarsit o greseala casatorindu-se. Poate ca tocmai, refuzand divortul si sacrificandu-se pentru o persoana pe care nu o iubesc si nu au iubit-o niciodata isi refuza sansa de a descopri adevarata iubire. In acest context am folosit cuvantul "sacrificiu"
Si daca intr-o casnicie unul doreste divortul, iar celalalt nu, pentru ca nu este de acord Biserica, ce se intampla? Leagl, din cate stiu, ar putea obtine divortul cel care doreste, iar calalalt devine pacatos?
|
Isus a fost si om si dumnezeu in acelasi timp, simtind, experimentand viata ca si noi, "Evrei 2:14,18; 5:8; Filipeni 2:6-8 unde zice ca s-a dezbracat de sine si s-a facut asemenea oamenilor....
Sensul venirii pe pamant al fiului lui dumnezeu a fost sa devina om si prin aceasta sa arate oamenilor ca este posibil sa nu pacatuiascu prin puterea lui dumnezeu.
isus a fost impotriva divortului, decizia de a avea relatii fizice cu cineva este o decizie ce se face in tr-un anumit cadru, si acest cadru este casatoria, in afara acestui cadru biblia condamna relatiile sexuale.
daca ne gandim logic pentru ce au fost date organele de reproducere, nu e greu sa ajungem la concluzia ca le avem pentru a ne inmultii, si nu pentru anumite placeri egoiste.
"Incercarea" partenerului este doar un pretext pentru satisfacerea unor dorinte, pe oameni nu satisfacerea poftelor sexuale ii tine impreuna ci principiile despre lume si viata, decizia de a fi o familie, de a creste copii si de a oferii acestor copii o atmosfera pentru a creste normal cu ambii parinti impreuna si nu cu parinti despartiti.
Iubirea nu este un concept in care eul meu egoist isi gaseste ce vrea, ci intotdeauna merge mana in mana cu dreptatea.
Faptul ca sunt divorturi este cauzat ca oamenii nu se cunosc bine inainte de casatorie, ca au independenta materiala, ca nu se gandesc la copii ci numai la ei.....