View Single Post
Vechi 25.12.2006, 07:15:19
EuCristi EuCristi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.12.2006
Implicit

Adevarul este acum, ca nu am specificat.. in studiul meu despre cei de pe stil vechi am aflat ca exista doua feluri de stilisti( iertata sa imi fie categorisirea) sunt divizati in doua directii: cei dizidenti( care sunt practic desprinsi de biserica) si calendaristii ( care inca frecventeaza bisericile ort. pe stil nou desi teoretic nu admit schimbarea calendarului).
Ceea ce scriu aici nu scriu de la mine, ci din studiu. Daca nu ma credeti, luati materiale si cititi si voi. Acum nu zic ca voi faceti slujbe fara preoti sau mai stiu eu ce si nu zic nici ca nu se face asa ceva...ca daca nu se facea nu se scria...mesajul anterior a fost o generalizare. Probabil astea se intampla in cadrul stilistilor dizidenti. Imi cer scuze daca am ofensat prin mesajul anterior, dar inca o data..nu vorbesc de la mine. Iar ceea ce am zis ar trebui sa constituie si pentru voi un mesaj de alarma, de exemplu intrebarea mea referitoare la rehirotonia ier. Glicherie, care a fost caterisit in cadrul BOR. Si cine l-a hirotonit pe el? Era nevoie de cel putin 2 episcopi, si dupa cate stiu eu, nu era nici unul.Si chiar daca nu era nevoie de o noua hirotonie, el singur a hirotonit pe Meftodie Marinache ca episcop. Asta inseamna ca hirotonia nu a fost valida. Avand in vedere dogmele, ar trebui sa am dreptate. Daca doriti sa ma corectati, aduceti argumente.
(sursa : Diac. Petre I. David: Invazia sectelor vol. II / Calauza crestina)
Ca sa vedeti ca nu vb de la mine. Dupa Anul Nou, am sa va mai dau informatii pe care le aflu si eu si pe care sper, le vom analiza impreuna. Craciun Fericit!