Subiect: Remember
View Single Post
Vechi 02.03.2009, 17:13:22
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Sfântul Sfințit Mucenic Teodot ( Inceputul Postului Mare ;zi aliturgică )

Sfântul Teodot s-a născut in Asia Mică - Galatia. A fost hirotonit episcop al cetății Cirene din Cipru , intr-o perioadă foarte tulbure și grea pentru creștini. Astfel Sfântul Teodot in perioada impăratului Liciniu anul 311 , a luptat pentru adevărata credință, cerând păgânilor să se inchine adevăratului Dumnezeu. Conducătorul Insulei Cipru din acea perioadă, Sabin, a cerut arestarea Sfântului Teodot și judecarea lui. Sfântul Teodot s-a prezentat de bună voie la dregător , rostind : " Eu sunt cel pe care-l cauți . Am venit să-L propovăduiesc pe Domnul Dumnezeul meu". S-a hotârât ca Sfântul Teodot să fie intemnițat și torturat. Marea scăpare a venit de la Dumnezeu, pentru că odată cu venirea la putere a Sf. Impărat Constantin cel Mare, Sfântul Teodot a fost eliberat din inchisoare, impreună cu alți creștini ce au avut de suferit prin mărturisirea credinței lor.
Sfântul Teodod s-a reântors ca episcop in Cirene și după doi ani , a plecat la Domnul , adică in anul 326.