View Single Post
Vechi 02.03.2009, 18:09:07
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

[COLOR=darkorchid]am sa mai intreb/lamuresc direct in ce ai scris stimata Maria-Margareta:[/COLOR]
[COLOR=blue]Vsovi[/COLOR]numele își schimbă, dar năravul, ba. [COLOR=darkorchid](la ce te referi, ca eu cred shi dumneata negi?)[/COLOR]

Vsovi, aveai ocazia să-ți alegi o semnătură mai modestă și mai inteligibilă, dar ai preferat din nou să-ți dai importanță. [COLOR=darkorchid](mai modesta n-am fost in stare, ce n-ai intzeles din ea? sa-mi dau importantza? poate, dar dumneata nu?)[/COLOR]
Mai bine te întorceai la pseudonimul [COLOR=blue]sOvidiu[/COLOR], și ai fi fost mai interesant așa. [COLOR=darkorchid](de ce ar fi fost mai interesant? shi pentru cine?)[/COLOR]
Dar, se pare că ideea revoluționară [COLOR=darkorchid](revolutzionara? poi spunea parintele Arsenie Papacioc ca el e de parere pentru o evolutzie fara revolutzie)[/COLOR] ți-a venit după ce ai citit aici pe forum (#450) basmele cu Dumnezeul Pucioasei care, atunci când îl podidea plictiseala, pleca la plimbare cu Șfântul Petru de braț, pe la Balta Brăilei și prin împrejurimi. Deghizați în cerșetori, se distrau și ei ca oamenii, fie băgând o balegă de vacă în foc ca să se preschimbe în pâine albă, fie scufundând un sat cu biserică cu tot, și privind apoi spectacolul cu satisfacția pe care o simțea Nero când dădea foc Romei… [COLOR=darkorchid](de unde shtii ca ei nu s-au dus sa scape pe cei dreptzi, shi a gasit doar o femeie cu trei copii dintre care unul era lacom)[/COLOR] Pe loc ți-a venit gândul că ai putea fi și tu un [COLOR=#993300]factotum[/COLOR] care va fi să pună ordine pe acest Forum, adică un fel de [COLOR=blue]Petru și El[/COLOR], o versiune biblică a pseudonimului [COLOR=blue]Furnica și Elefantul[/COLOR][COLOR=#993300].[/COLOR] [COLOR=darkorchid](nu este luat de acolo acest nick, sau exista doar un singur Petru? este vorba despre alt Petru in Nick-ul meu caci atunci ar fi fost sfantul Petru shi El)[/COLOR]Și așa, cu această nouă identitate de împrumut, vrei acum să ne ameninți că te vei transforma în [COLOR=blue]0,1,2 Moroi[/COLOR], [COLOR=darkorchid](poi nu eu ma transform, ci cel ce nu mai are rabdare, iar cu amenintzarea am impresia ca umbli dumneata ca tu tragi mereu Pisica de coada ca o sirena intzelegand pana shi o simpla propozitzie pe dos, caci povestea Petrica shi lupul se refera la cei ca tine care cred ei ca deosebesc duhurile shi ii binepovatzuiesc pe altzii)[/COLOR] dacă îți vom pune pe mai departe răbdarea la încercare. [COLOR=darkorchid](deci nu se refera doar la mine ci e un citat dres cu sare, un citat monahicesc care nu amenintza pe nimeni ci cheama la rabdare)[/COLOR]
Dar, zicem și noi după vorba ta: “A sosit ceasul. Ce faci, fă mai repede!”. Adică, “Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.”
Timid, timid, dar îndată te pui pe lămurit cititorii mai grei de cap. Adică: “Cine citește, să înțeleagă. Cui îi este foame, să se ducă să mănânce și să se sature”. [COLOR=darkorchid](nu este cam ciudata interpretarea ta?)[/COLOR]
Vom lua pe rând toate explicațiile frăției tale:

[COLOR=blue]"deci nu ma incumet"=adică nu aș vrea ca să incep să avocațesc, să mă cert, sa mă contrazic... deoarece m-aș indreptăți, m-aș crede ceva, bun de ceva, m-aș pierde... așa cum ar vrea cel rău ca să mă arat vrednic, credincios, puternic, ințelept, deștept, capabil, drept, și astfel să dau dovada de credință prefăcută și dragoste fațarnică, dregand lucrurile cu dregoste patimașe ori nepatimașe dar niciuna mântuitoare ci crezând că are Domnul nevoie ca cineva să-L mărturisească pe El din buze, din vorbe, din cărturăreli, făcând mereu pe învăȚĂTorul... și astfel inchipuindu-și sărmanul că poate ciupi niscaiva vrednicii in ochii "fraierilor" ori ai săi proprii și astfel căzând in MAREA inșelare a fericirii. [/COLOR]
Nu te încumeți, dar te încumeți. Cu circa 3000 de postări pe Forum, ai șansele să bați toate recordurile. Nu te cerți, dar adesea te contrazici. Nu te îndreptățești, dar îți cauți dreptatea. Nu te crezi bun de ceva, ci de altceva. Nu te arăți deștept, dar îi crezi pe alții proști. Nu dai dovadă de credință prefăcută, ci contrafăcută. [COLOR=darkorchid](nu neg shi daca asha ma vezi inseamna ca asha sunt in ochii tai, shi poate e chiar adevarul)[/COLOR]

[COLOR=blue]"caci duhovnicia este la sufletul fiecaruia shi nu cum intzeleg eu ori altcineva... fiecare cum pricepe"= e motivația pentru care nu mă incumet să pretind ca doar eu înțeleg cel mai bine, dar eu citesc literal și așa pricep, cum poate oricine, dar coreland cu scripturile și cu ce au scris Sfinții Părinți și cu Tradiția orala Bisericească, Monahală, lăsându-mă în voia sufletului, a Duhului... a Duhului Sfânt, caci in miezul omului este și duh rău și de om necredincios dar și Duh de la Dumnezeu care mângâie sufletul...[/COLOR]
Tocmai asta e, că nu corelezi ceea ce citești, cu Scripturile. [COLOR=darkorchid](ba tocmai dar nu rauvoitor spre a dmonstra viceversa)[/COLOR] Ți s-a spus de mai multe ori să aprofundezi avertismentul de la [COLOR=#993300]Galateni 1,8-9[/COLOR], dar tot degeaba, tu o ții una și bună: cică “Evanghelia de la Pucioasa e o mare lucrare cerească.” [COLOR=darkorchid](poi avertismentul ala e bun shi e reiterat de catre Evanghelia de la Pucioasa, dar tu nu-l prea shtii citi cum ar veni adica)[/COLOR] Ți s-a spus că la Pucioasa e o mănăstire doar cu numele, dar tu nu crezi până nu vezi, și nu vezi pentru că așa vrei să crezi. Și numele de “mănăstire” este dat tot de ei, nu de alții. Eu știu că o mănăstire este o obște creștină recunoscută atât de Biserică, cât și de toți creștinii care vin la ea în vizită. [COLOR=darkorchid](nu cumva Dumnezeu este primul care ar trebuii sa o recunoasca shi nu oamenii?) [/COLOR]Or, aici singurii care o recunosc sunt pucioșii, adică cei care i-au dat în mod fraudulos acest nume, organizându-se apoi într-o curioasă comunitate mixtă. [COLOR=darkorchid](deci dumneata negi ca ar duce viatza curata inaintea lui Dumnezeu spunand ca ii cunoshti mai bine, poate i-ai cunoscut, dar eu nu despre ei vorbesc shi despre barfe fiindca pe niciunul nu cunosc shi nefiind in grija mea este in zadar sa cercetez dar ii cred vrednici fiindca orishicine care cauta sa asculte de Cuvantul Lui Dumnezeu cu sinceritate nu are cum sa cada in rautate prea lesne, deci ii cred buni pentru Cuvantul Lui Dumnezeu venit prin ei care este un Mare Dar venit pentru noi, Dar Sfant, caci este conform cu Dumnezeu care a Facut Cerul shi Pamnatul, a Scris Scripturile, deci sunt de la Dumnezeu proorocul scrierile lor)[/COLOR]

continuarea mai jos