Subiect: Episcopul
View Single Post
Vechi 02.03.2009, 20:09:02
Anca-Miha
Guest

Implicit

Multumesc, Ioane, pentru raspuns.
Motivul pentru care intreb este ca nu prea am auzit de episcopi pana acum; iar in articol scrie ca acestia se aleg. Cine ii alege? Chiar merg enoriasii la urna si isi aleg episcopul?
Mai am o intrebare referitoare la perioada de sedere in manastire a celui care va fi ales episcop: cam cata "vechime" trebuie sa aiba in manastire?
Exista o varsta la care se poate ajunge episcop, sau varsta nu e importanta? Trebuie sa aiba ceva experienta ca preot, sa fi slujit intr-o parohie sau manastire, avand practica spovedaniei?
Incet, incet as vrea sa dau contur functiei de episcop, pe care am gasit-o in biblie, dar mai putin in viata.
Si inca ceva: fiind urmas direct al Apostolilor, gandesc ca nu poate avea numai o functie administrativa, dar in articol se afirma ca " Biserica Ortodoxa nu este “o biserica a elitelor”. Oare nu se contrazic aceste lucruri? Si eu cred, in nestiinta mea, ca e vorba de functie cu mari raspunderi si multa putere, bazata pe o indelunga experinta. Dealtfel in Pidalion este scris ca varsta la care se poate deveni episcop este 50. Poate nu intamplator, caci omul este matur la aceasta varsta...
Reply With Quote