View Single Post
Vechi 03.03.2009, 10:25:53
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

continuarea "distractziei":

Una dintre revoltele lui [COLOR=blue]El Vsovi[/COLOR] [COLOR=darkorchid](acuma ma facushi direct un fel de spiidi gonzales, el mexicano, sau direct ceghevara? ori de ce nu chiar lenin sau El diavolo, sau ce tzi-a mai dat prin cap? ce ghidushie? ca sa o foloseshti drept argument folositor in campania ta militara (mili de la militzie?))[/COLOR]este și aceea prin care se preface că el n-a observat nici o minciună la Pucioși. [COLOR=darkorchid](chiar asha si este nu ca n-am observat ci cautand nu vei afla dar nu la pucioshi ca nu despre ei este subiectul principal ci la Cuvantul lui Dumnezeu, acolo nu este Minciuna)[/COLOR] Cică, dimpotrivă, cei care-i acuză pe pucioși de minciună, tocmai ei sunt mincinoshii. [COLOR=darkorchid](pana la urma o s-o demostratzi cu prisosintza)[/COLOR]
Păi sunt prea multe minciuni la pucioshi, și de-aia n-a observat [COLOR=blue]El[/COLOR] ([COLOR=blue]Vsovi[/COLOR] ) niciuna. Zice o vorbă că “pădurea nu se mai vede, dacă are prea multe uscături.” [COLOR=darkorchid](asta ei fi inventat-o dumneata ca e altfel: "nu se vede padurea din cauza copacilor" la unii oamini)[/COLOR]O să-i reîmprospătăm noi oleacă memoria cu un singur exemplu, dar dacă e nevoie, vom mai veni și cu altele.

Ediția I a cărții “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” , apărută în anul 1995, are trecut pe coperta interioară următorul text:

[COLOR=maroon]În zilele Majestății Sale[/COLOR]
[COLOR=maroon]Mihail I al României[/COLOR]
[COLOR=maroon]În zilele păstoriei preafericitului părinte[/COLOR]
[COLOR=maroon]Irineu[/COLOR]
[COLOR=maroon]întemeietorul Bisericii Ortodoxe Noul Ierusalim România[/COLOR]
[COLOR=#800000][/COLOR]
[COLOR=darkorchid](perfect adevarat la momentul acela)[/COLOR]

Ediția a doua, care se presupune că o reproduce identic pe cea dintâi pentru perioada 1955-1995, completând-o apoi până la anul 2006, prezintă o copertă interioară complet schimbată, în care textul de mai sus dispare cu desăvârșire. Două ar putea fi cauzele [COLOR=darkorchid](aici faci acelashi joc pisicesc-matematicesc, ori aia, ori aia, shi daca nu atunci "sigur nu vetzi muri", din sofismele shtim noi ale cui, poi sa nu mai fie explicatzii decat alea doua ale tale? sa nu mai fie motive? sa nu mai fie cai? sa nu mai fie logici decat in logica lacomiei shi ispitei lui Pisi?)[/COLOR]:
1.Fie că acest text era complet nerelevant, deci absența lui într-o ediție viitoare n-ar fi deranjat pe nimeni, dată fiind lipsa de importanță a mesajului pe care-l conține. Acest lucru e greu de crezut, având în vedere informațiile insolite pe care le reclamă. [COLOR=darkorchid](este foarte relevant, deci n-ai ghicit)[/COLOR]
2.Fie că textul este greșit conceput – caz în care ne-am fi așteptat să găsim o corecție rezonabilă a primei versiuni. Nici vorbă însă de așa ceva. Textul – pur și simplu a dispărut. [COLOR=darkorchid](nu este deloc greshit conceput, shi iarashi n-ai ghicit)[/COLOR]
3.Fie că textul respectiv era fals de-a binelea, și a trebuit să fie eliminat în mod voluntar și brutal, ca să salveze aparențele. [COLOR=darkorchid](shi iarashi n-ai ghicit, caci regele inca mai traieshte iar Arh Irineu a sfintzit shi binecuvantat sfanta Cetate)[/COLOR]
După cum au decurs evenimentele istorice, nici Mihai I n-a mai revenit pe tronul României, ca să mai apuce să guste iarăși din “[COLOR=maroon]zilele Majestății Sale[/COLOR]”, nici Irineu Pop Bistrițeanul n-a reușit să se mai desprindă din poziția de “suplinitor de episcop” și apoi să se auto-propulseze în jețul de patriarh. Altul mai destoinic a fost mai iute de picior decât el. [COLOR=darkorchid](regele Mihai I este rege de drept, iar Arh Bistriceanul nu era chemat sa fie Patriarh ci atzi intzeles voi altceva, ce nu este scris shi unii au speculat inchipuindu-shi ce nu este scris shi nici batut apropoul spre asha ceva, ci tzi-am explicat din textul citat ca al 7-lea Patriarh este Daniel shi de aia nu s-a folosit/dat numele lui, fiindca s-a ales prin vot, alegere recunoscuta de Dumnezeu, Ars Irineu este ca un fel de Apostol, ca un fel de Mare Slujitor al Domnului, shi el in textul pe care mi l-ai prezentat spre analiza, este acel om, cel putzin eu asha am priceput ca la el se refera)
[/COLOR]

În concluzie [COLOR=darkorchid](greshit, adica daca aia nu, aia nu, atunci sigur scornicia asta)[/COLOR], versiunea cu nr.3 pare a fi cea mai aproape de adevăr: Pucioșii și-au dat seama că proorociile lor mincinoase nu s-au împlinit nici măcar pe departe și, în consecință, au fost nevoiți să șteargă cu buretele frazele pompoase care îi incriminau ca “prooroci mincinoși”. Asta fiind doar o manevră de fațadă. Fățărnicia lor nu a reușit să le șteargă și vina că au înșelat ani de zile o țară întreagă cu proorociile lor mincinoase. [COLOR=darkorchid](nu-i incrimina absolut nimic ci "unii" binevoitori complet orbi shi absurzi, adica vor ei sa fie orbi asha ca shi sectantzii ca shi alora deshi le-am explicat de o mie de ori cum se tzine Sabatul ala nou, ei tot pe apa Sambetei de pe valea OLtului vor sa ne duca, etalandu-shi falnic credintza lor, deci nu pucioshii, iubitzii Domnului, nu ei sunt proorocii, ci Domnul Insushi este proorocul, deci nu ei proorocesc ci ei doar traiesc intru proorocie, cum ar trebui sa traiasca orishice credincios creshtin ortodox, ci Hristos-Dumnezeu este proorocul, un singur prooroc, un singur profet, Domnul)[/COLOR]

Alo! Alo! Vsovi, ai auzit cumva de [COLOR=maroon]Biserica Ortodoxă Noul Ierusalim România [/COLOR]? Auzi, cică nu e [COLOR=#993300]Șectă[/COLOR], e [COLOR=#993300]Bișerică[/COLOR]. [COLOR=darkorchid](n-am auzit, shi nu cred ca ar fi o Biserica separata de BOR, separata de ce se marturiseshte in simbolul credintzei, deci separata de Calea-Adevarul shi Viatza ci cred ca este una dintre Bisericile din loc in loc ale Domnului, caci fiecare are hramul ei shi statornicirea ei in Dumnezeu, fiecare manastire shi sfanta Cetate)[/COLOR]

Și când noi îi spuneam insistent că pucioșii au altă Biserică, [COLOR=blue]El Vsovi[/COLOR] sărea ca ars, susținând sus și tare că nu-i adevărat (adică, cică noi mintzim!), și că “[COLOR=blue]pucioshii țin de B.O.R.[/COLOR]”. Uite că ei au ambâțul lor și nu vor în ruptul capului să tzină: cică în 1995 aveau Biserica lor, aveau patriarhul lor, aveau prorocii lor(unii au murit, ce-i drept, dar alții încă nu), aveau regele lor și regatul lor de la Glodeni. Acum, dacă ne luăm după textul de pe noua copertă interioară a “[COLOR=blue]Cărții[/COLOR]”, cea din anul 2006, pucioșii nu mai au nimic, decât ambiția de a nu se mai spune despre ei că sunt mincinoși. [COLOR=darkorchid](tzi se pare, in cartea Cuvantul lui Dumnezeu, nu este scris shi nu rezulta aberatziile shi insinuarile de care vorbeshti Dumneata, dar dumneata deshi ai citit, faci mereu dovada ca vrei sa fi citit de acolo doar pe dos, ca pe fatza daca ar fi, atunci ar trebui sa crezi, shi doar, noi suntem eroul cu avertizorul, asha ca o siren, ca o sirena frumoasa, poi sirena, sirena, ce mai scorniceshti iar shi iar? caci argumentele tale sunt doar nishte exagerari mishtocareshti, atat, shi nishte nazbatii hilariceshti ca imi pierd vremea ca sa-tzi raspund, ca serios, nu ma distreaza sa vad cum un orb da cu capul in toate firmele atarnate pe strada shi cade in toate canalele deschise)[/COLOR] Textul buclucaș a fost înlocuit cu altul, mai neutru și mult mai abil conceput:

[COLOR=blue]S-a tipărit această Carte la anul 7514 de la facerea lumii, iar de la nașterea după[/COLOR]
[COLOR=blue]trup a lui Dumnezeu Cuvântul, anul 2006, cu binecuvântarea și purtarea de grijă[/COLOR]
[COLOR=blue]a lui Dumnezeu, pecetluind 50 de ani de coborâre a Cuvântului Său peste[/COLOR]
[COLOR=blue]pământul român: 1955 -2005. [/COLOR][COLOR=darkorchid](este perfect adevarat imi pare mie, fiindca ii cred shi corelez cu scriptura shi traditzia, iar cartea revizuita, de ce trebuia sa fie copia fidela a primeia? poi ce prin a doua a scris undeva ca o neaga pe prima shi au dat la erata anumite texte? deci nu o neaga pe prima, shi astfel ambele sunt valabile)[/COLOR]

Și se mai întreba [COLOR=blue]El Vsovi[/COLOR] cu disperare, în preambulul pledoariei lui, în care pretindea că pucioșii nu mint de fel și nici usturoi nu mănâncă – cităm:
[COLOR=darkorchid](cum constatzi, din barfe, mishtocareala sau insinuari? cum constatzi?)[/COLOR]
Și-i răspund: Uite-așa constat: cu exemple concrete, luate din scrierile pucioshilor. Nici bârfe, nici miștocăreală, nici insinuări. [COLOR=darkorchid](exemple interpretate atat de sucit shi absurd pricepand pe dos shi demonstrand cu mult aplomb, insinuand shi dezvelindu-ne defapt neputintza noastra, caci nici textul explicativ se vede ca nu-l pricepem, darmite atunci pildele? deci vezi dumneata de ca a zis ucenicilor bine alesi, indelung aleshi, devenitzi Apostolii Domnului ca doar voua va sunt date sa intzelegetzi pildele? Cuvantul lui Dumnezeu... nu ma refer la mine ca eu nu pricep duhovniceshte ci mai mult literal, shi le corelez oarecum duhovniceshte caci pentru a le pricepe cu adevarat ai sa le pricepi cand alergi dupa smerenie shi nu dupa priceperea triumfalista, dupa dezideratul priceperii, ci chiar cand pricepi din smerenie alungi aceasta pricepere ce presupune increderea in fortzele shi capacitatzile tale, deci la Arhierei s-a referit, la duhovnici, la sfintzi, ca lor le este dat sa priceapa pildele, dar sa nu uitam ca le-a descoperit Tainele shi Copiilor, shi nu carturarilor shi invatzatilor shi invatzatorilor ci mai degraba copiii le vor pricepe cu Adevarat)[/COLOR]

Negru pe alb. [COLOR=sandybrown](scuza-ma ca am folosit culori ca sa se poate deosebi textele persoanelor care dialogheaza, care poarta acest dialog dulce-amar)[/COLOR]