View Single Post
Vechi 03.03.2009, 19:02:11
rahan rahan is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.04.2007
Implicit Sa fim treji!

[SIZE=3]Fratilor, [/SIZE][SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3]Vazind atita hirtie virtuala consumata pe tema asta va scriu si umila mea parere.
Nimic nu se face fara voia Domnului; duhul amagirii s-a dat cu un scop anume si catolicilor si protestantilor (nu mai vorbesc si de alte religii).
Noi ortodoxii trebuie sa ne rugam pentru ei fiind fratii nostri facuti dupa chipul si asemanarea Domnului.
Sfintii Parinti, incluzind cei din epoca noastra (pr Cleopa, pr Papacioc, pr Arsenie Boca, pr Staniloae) ne-au invatat clar sa nu intram in polemici cu ereticii, sectarii... pentru ca nu ajungem la nici-un rezultat pozitiv.
Sfintii Parinti numai prin Duhul Sfint au rezolvat ereziile, care si ele au avut si inca au scopul lor in mintuire; cum a raspuns pr Arsenie Papacioc la intrebarea “ce ne facem cu diavolul?” “...dar ce ne facem fara el?”
Nu mai trebuie sa aduc aminte de mustrarea carturarilor, mindri de cunostiintele lor in ale scripturii, si de orbirea lor in a nu vedea in fata lor pe Mintuitorul.
Eu personal termin orice conversatie cu cineva care critica invatatura Sfintilor Parinti. Majoritatea vin sa isi “incerce muschii” in cunostintele biblice, nu din sinceritatea de a afla despre ortodoxie.
Si eu am fost in ratacire si inteleg bine acum ce inseamna sa fii orbit; multumesc Domnului ca m-a readus la Lumina.
Cum spune si pr Rafail Noica, ortodoxia nu e o religie ci pur si simplu este starea naturala a omului de a fi (pierduta dupa cadere). Ca sa intram din nou pe usa asta, nu se poate decit in genunchi, in lacrimi, in rugaciune si smerenie.
De- abia dupa aia se pune problema intelegerii tainelor dumnezeiesti. Nu invers. [/SIZE]
[SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3]Ei nu inteleg ce inseamna a sta in ascultare. Nici de predicatorii lor nu prea asculta, altfel nu ar exista atitea mii de secte, cum nu le convine ceva, gata au plecat si infiinteaza alta denominatiune.
Sint multi dintre acesti sectari care simt ca ceva nu e in regula, constiinta ii incearca (traiesc in vest printre ei)... dar nu prin polemici ii vom ajuta, ci prin multa rugaciune... numai Duhul Sfint ne va arata cum sa ii invatam si pe ei!
Si noi sintem “bolnavi”, cazuti din firea naturala, dar am intrat in spitalul numit Biserica Ortodoxa, care prin Sfinta Traditie si Sfintele Taine ne-a dat Domnul sansa de vindecare, mintuire.
Sa nu uitam ca traim vremurile de pe urma, cind s-au dat drumul la toate duhurile amagirilor, cind chiar si dintre cei alesi vor fi unii care vor cadea. Sa fim treji![/SIZE]
[SIZE=3]
[/SIZE] [SIZE=3]Multa pace in Sf Post si mult har![/SIZE]